549 ST

Utefter gamla Söderbärkevägen vid Vanbo herrgård hade Jonta och Jimmy fått sina  platser för årets kräftfiske. Vi var ca: 15 personer därute och blötte ner oss i spöregnet . Dom hade precis lagt ut burarna när vi kom dit och ungarna fick sätta ut pinnar med mört där dom fick springa och jaga kräftor hela kvällen.




Vädret var fint då vi väntade på att de första kräftorna skulle dyka upp.



När regnet började vräka ner så flyttade vi in under pressenningen som inte riktigt pallade för vattenmassorna. Men gav mycket folk jobb med att stadga upp den och avvisa vattnet.



Men Jonta gjorde alla arbetslösa med flera nya stöttor.



Jonta, Cassie och Isabelle på väg ut och kolla burarna i mörkret.



Jimmy visar upp ett par kräftor av fångsten.




Slutresultatet var imponerande.

Annars lunkar livet på i vanlig takt. Jobbat en vecka till och ungarna har börjat skolan igen efter sommarlovet. Nu har Macke fått börja på Gula Berga han oxå och det verkar bli bra. Cassie har börjat högstadiet och är otroligt stolt över att ha fått skåp med nyckel till. Mycke föräldramöten och sånt nu i början men det tar frullan hand om det mesta.

Frullan föll på målsnöret igen då det var nära att hon hade fått ett nytt jobb. Men men livet går vidare. Hon brukar tro på ödet så det var väl inte meningen att hon skulle ha det jobbet. Det dyker upp nya chanser garanterat.

Fick brev från kommunen i veckan. Det var beslutet på att jag får sota själv i fortsättningen och det var ju bra. Där kan man spara in en massa pengar varje år. Tog ju ett jävla tag innan jag fick iväg papprena. Gick ju kursen förra hösten nån gång. Men nu är det bara att kuta upp på stegen med viskan i högsta hugg. Schysst!  //Jogga



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0