Ryssfan vann igen

Såg ju så bra ut i semi med tre svenskar i första heatet. Bara Antonio till final efter en olycklig krasch av Lindgren som gjorde att inte Andreas kom till final. Sen i finalen var det Nicki Pedersen tur att stoppa loppet efter krasch då Antonio ledde. Trea känns lite surt faktiskt.

Fredagskväll var det grillning hemma hos Stefan och Malin. Det var en trevlig tillställning. Mycket folk mycket mat och dryck så alla var nog nöjda. Det får vi göra om flera gånger under sommaren. Lördag var detr grillning hos morsan. Kenny fyllde 14 år och syrran hade fixat massa grillspett med kött, kyckling, korv och grönsaker som vi mumsade i oss. Det enda som inte var riktigt bra är min sönderbrända rygg. Det blev några timmar för mycket utan tröja i solen under fredagen. Svider så in i h.........  

Grattis Kenny!



//Jogga

Årets match!!!!

Och vad fan gör jag?? Jobbar och får hålla på med att byta valsar i förparet som tar en jävla tid så vi kommer inte iväg förrens 20 i 10. Snabbdusch och full fart hem på cykeln. Hemma tills 63: dje minuten och får se sista halvtimmen iaf. Messis avgjörande nick var en delikatess och den hann jag se åtminstonde. Skönt som fan att Barcelona vann. Har svårt för United.

I morse var sotarn hit och gjorde sit jobb. När jag tänkte på räkningen som kommer att komma så fick jag fingrarna ur röven och fyllde i den där jävla ansökan om att få sköta sotningen själv. Att det ska vara så svårt att fixa lite pappersjobb. Nu är det klart iaf, ska bara skickas in till kommunen.

Nu har väl den där jävla Wanja Lundby-Wedin ställt till det så mycket att hon måste avgå. Fick nog av henne efter första skandalen. Fattade hon inte då att det var bäst att hon hoppade av så borde hon väl förstå det nu. Hon borde läsa min blogg. Avgår hon ska jag nog rösta på Sossarna i EU- valet men sitter hon kvar så får det bli en blankröst. Piratpartiet kunde ju annars varit lockande men röstar av princip inte på enfrågepartier.

Annars då, ett skift kvar till helg. Skitskönt att få göra klart veden som skulle varit klar förra helgen. Inte mycket kvar nu. Dessutom ska det bli kanonväder om dessa jävla metreologer kan hålla vad dom liovar för en gångs skull. Bara att hålla tummarna. //Jogga

Maskmetare vs Degmuppar

Hmm, per telefon fick jag höra på onsdagskvällen att mask var ute och nu för tiden fiskade man med deg. Dessutom var skiten regnbågsfärgad. Löjligt men det är ju bara ut och bevisa motsatsen. Torsdag morgon i gryningen ger vi oss ut till  lilla dammen i Hagge laddade med enbart drag och deg. På morgonsidan är dom lite på hugget och bloggaren drar upp en fin regnbåge nästan direkt. Antagligen den största som drogs upp under dagen men eftersom de blev hopblandade så var det svårt att känna igen vilken som vem hade fått. När krampen hade satt in i armarna så provade jag den berömda degen. Resultatet var inte övertygnde. Efter korvgrillning så lyckade Jonta få lite mask så sen kunde man fiska på riktigt. Degmupparna fortsatte med sin deg och jag satt på en kula och en riktig mask. Statistiken blev nu inte riktigt korrekt pga att degmupparna inte kunna hålla reda på hur många fiskar de fick och vilket bete dom använde men jag vet att jag fick precis lika många fiskar på mask som på deg och drar då slutsatsen att masken fortfarande regerar då den användes under en kortare tid av färre fiskare. Här kommer lite bilder från fisketuren.



Tidig morgon i Hagge



Lite av dagens fångst



Marcus och Joakim



Jonta lär Macke att rensa fisken



Korvgrillning



Någonting på. Sjögräs?



Jonta tar fram håven iaf



Det sprattlar i vattnet



Fångad!!!

En skön dag där ute blev det. Tack Jonta och räddningstjänsten i Smedjebacken. På fredagen hade Jonta file'at ett par regnbågar och rökt ett par som han tillsammans med Katja och Tina  serverade ihop med potatis och sallad. Bara att komma in och sätta sig vid serverat bord. Utmärkt service och otroligt gott. Vad gjorde jag då? Oväntat kanske men jag tillbringade större delen av dagen med att såga ved. Resten gick åt till...... ja, staketspjälorna. /Jogga



Spetsbröllop

Vilket jävla namn. Men det är precis det jag och Frullan firar idag. 13 år sen vi gifte oss i Västerås stadshus. Fan vad tiden går. Hur firade vi det då? Jo Tina och ungarna åkte på en busstur för nyinflyttade Smebackare, runt barken och stannade på olika ställen. Själv stannade jag kvar hemma och slet med veden.



Första 15 m³ färdighugget. Känns som en liten etappseger är klar. Nu är det bara resten kvar men den är mycket klenare så jag hoppas att det går lite fortare. Visst ja Pärtan, glömde ju att fota er igår så ni får väl släpa er upp på blåkulla igen i sommar så jag får reparera min miss. Så blev det klart i England, Spanien och Italien med fotbollen så nu är det bara Champions Leauge kvar. Borde väl spelas kommande vecka den matchen. Så får man vänta tills i höst innan det blir nå fotboll igen. Tur det finns friidrott och speedway att trösta sig med.

Jobb, ved och staket

Det är vad livet består av dessa veckor. Hoppas att jag är klar med veden efter långledigheten nästa vecka. Det borde kunna gå om man kör lite varje dag fram till nästa tisdag och sen ger järnet resten av veckan. Staketet kommer nog ta en eller några veckor till. Fan va skönt det ska bli då det är klart. Igår (tisdag) kom iallafall jag och Kribbe iväg till gymet vid Ovako och spelade pingis för första gången. Efter två månaders planerande som blev det äntligen av. Skitkul var det så jag hoppas att vi kommer iväg snart igen.  Cassie har varit sjuk ett par dar och skulle iväg till doktorn och ta prover igår och det slutade med att hon hade tuppat av nere på vårdcentralen. Bra ställe att svimma på iaf för där fanns det sjuksköterskor som kunde hjälpa henne. Frullan har inge jobb den här veckan men har fullt upp med allt som inte hinns med i vanliga fall. Annars lugnt och stilla hemma, återkommer då det finns nåt kul att berätta. //Jogga

Grillfest

Dagen började givetvis ute i garaget med att såga till 80 staketstolpar och grundmåla mera plankor som dom ska fästas vid. Grillfesten blev lyckad. Vi var 19 personer och alla blev nöjda (hoppass jag). Den som inte blev det får väl ordna en egen. Började med lite mingel på baksidan och sen fick alla ge sig iväg på tipspromenad.





Sen hade morsan hyrt en trollkarl som hette Mr Udd som underhöll oss en halvtimme nere i gillestugan. Det var verkligen bra och underhållande. Alla skrattade och jag vet inte någon som avslöjade ett enda trick.



Här satt de alla samlade nere i källaren.



Mikaela fick hjälpa Mr Udd nästan hela tiden för det var bara hon och Macke som vågade gå fram till han.



Han avslutade med att knyta ballonger till alla som ville ha. Det blev allt från svärd till hästar och det var en otroligt roligt och annorlunda inslag på ett kombinerad grillfest och kalas som vi firade de ungar i släkten som nyss fyll och snart ska fylla.

Sen blev det full fyr i grillen och vi grillade fläskfile och fläskkotletter i olika marinader. Till det åt vi potatissallad och potatisgratäng samt flera olika sallader lite olika såser. Gott var det och sen trappade folk av lite allt eftersom.

Sen kom morsan med den glada nyheten att imorgon bitti kommer ytterligare 15 m³ ved indunsande på tomten så det l'är väl inte bli så mye bloggande nästa vecka heller. //Jogga


Fullt ös, vilken jävla vecka

Om nån undrar varför det inte har hänt nåt på bloggen sista vecka så ska jag beskriva en dag och de andra har sett likadana ut. 04.15 har klockan ringt, efter frukost så bar det av till jobbet. Väl hemma vid två- tiden så har  jag bytt cykel och åkt till dagis och hämtat Issy. Hem sen och varvat upp Huskvarnan och gett mig ikast med vedhögen.



!5 m³ tjock björkved. Lite att bita i. Kört till sjutiden och sen varit in och lagat mat åt mig och ungarna + matdosa. Snabb disk avklarad till klockan åtta och sen har Frullan kommit hem. Sagt hej till henne i dörren och gått ut i garage och betsat staketdelar till halv tio- tiden. Sen en snabb dusch och lite fotboll (tisdag) och såg sen första matchen i hockey VM på torsdan och semifinalen på fredagen. Jävla tuff vecka blev det.



 Nu ska det klyvas oxå och så kommer det 15m³ till nästa helg med. Usch och fy. Imorgon ska det iallafall inte bli nå jobb här hemma. Då ska vi ha grillfest för 20 personer istället. Lär väl bli full fart ändå. Illa det här med Canada, varför ska det vara så jävla svårt att spöa dom? Hoppas vi klår jänkarna på söndag istället. På söndag ska hemsidan uppdateras lite oxå om jag får tid. Har lite nya bilder som ska upp. //Jogga

Grattis lilla Isabelle

Hurra Hurra Hurra !!!!!!

Ett stort grattis på fyraårsdagen!



Hoppas du får en bra dag.

Från Västerås till Madrid

Vi åkte till V-ås direkt då vi vaknade. Många affärer blev det men det var ju meningen. Bilen var bra igen (första gången jag körde sen nya hjullagret) . Issy och Macke stannade vid mormor så jag och Frullan fick åka själva. Hann bara ner på stan så ringde Perra och undrade om Macke ville ut och åka jeep Gissaa om hann ville det.



Även jag lyckades göra ett fynd där. Eller fynd och fynd, men jag köpte en skruvdragare där jag hittade den billigaste. Kollade även på nätet hemma och ingen var billigare där heller. Nu kommer staketet bli klart på nolltid. Haha ja vi får se.


Snygg var den iaf. Sen efter chili con carne hos svärmor bar det av hemåt och El Classico. Vilken match, alla fotbollsentusiaster jublar och kackelkärringarna grinar. Åtta mål och med andra matchen totalt tio. Det kallar jag lyckad lördagskväll. Messi var gud nu igen och Real- spelarna lär drömma mardrömmar. Sen hann jag med att lägga in min första bokrecension på hemsan oxå. Inte illa. Nu lär man sova för imorron bitti ska vi upp och sjunga för fyra- åringen, //Jogga

Valborg

Två bilar fyllde vi när vi skulle ner till Heros och titta på Valborgsmässoelden. Frullan och Katja fick vara chaufförer. Det var rätt trevligt där nere och mycket folk träffade man på.



Det vart rejält varmt när dom äntligen tände elden. 20.45 var lite sent tyckte nog de flesta.


Jonta får vara med trots sin fula jacka.


Linslusorna poserade villigt framför elden.


Även lite Ludvikabor var där. Merja och Jimmy tillsammans med Malin

Sen över till ett viktigare ämne. Att Jaana har startat krig tycker jag är väldigt märkligt med tanke på att hon kollar på desperata kärringar och då ska man egentligen inte få uttala sig angående andra program. Men påhoppet kommer att besvaras kraftigt då tillfälle ges. Ruvar på hämnd.

Idag har det varit fullt upp med diverse projekt här hemma. Sågade upp en massa plankor som jag slängt i garaget som ska eldas upp. Sen var jag uppe på taket och fixade till det sista där. Kapade till ett par specialpannor och böt ut ett par som sprack när plåtslagaren var där, Sen började jag att olja in plankorna som jag ska skruva i staketspjälorna i. Vid lunch så satt jag och Frullan och Isabelle ute och åt för första gången i år. Kanonskönt var det.

Imorgon bitti åker vi till Västerås en vända. Massa ärenden vi ska göra där och Issy ska tillbringa dagen med mormor.  Sen tänkte vi hinna hem så vi hinner grilla innan  El Clásico. Då du Jaana är det bara att slå på TV4- sport klockan 20.00 och sen bara sitta och njuta. Det blir en till bra match direkt efter den så du kan lugnt sitta kvar till midnatt. //Joggqa





RSS 2.0