Äntligen!!!

Svensk seger igen. Schysst att det var Andreas Jonsson som vann, dessutum på dansk mark. Gör ju det hela ännu roligare. När det blev omstart i finalen trodde jag att det var kört. Fredik Lindgren blev ju omstartad två ggr och tappade säkra segrar. Härligt med svensk seger iaf. Synd att man inte såg tävlingen ihop med Claus. Då hade det blivit krig.

Det har varit körning på jobbet i veckan och det är ju jävligt positivt. Verkar som att det är lite order på g så hoppas att den här jävla lågkonjukturen är över nu och att det blir full fart igen. Låter ju som att det håller på att vända lite här och lite där och lite överallt. Nästa vecka är det em och vi ska köra hela tiden och då går ju tiden bra mye fortare än när det står still. Frullan har bara haft ett par timmar att jobba.

Veckan har varit lugn här hemma. Har börjat med renoveringen av persienner. Tammefan varenda fönster behöver någonting bytas ut på. Ett snöre eller en bottenplugg eller nåt men det finns ju bara 100 fönster så man är väl klar i april nån gång. Man är ju inte världens piggaste veckorna som man jobbar fm på. Liiiite för tidiga mornar för att man ska orka hela dan. Skolan har väl dragit igång lite på riktigt nu för ungarna även om det är mye diagnoser nu i början.

Fredagskvällen var vi uppe vid Lilla Ålsjön med Jonta och Katja. Fiskade lite med dåligt resultat och grillade korv och hade det jävligt bra förutom att det som vanligt regnade då vi var ute. På lördagen var vi till Västerås och shoppade lite. Blev två nya bokhyllor till vardagsrummet och lite annat tjafs. Vi var även förbi vid Perra och hämtade upp en ny parkbänk och en cykel som han har donerat till oss. Hann inte stanna på kaffe men det får vi ta nästa gång. Var ju ett tag sen sist. Vi skulle nog behöva ta en weekend i Västerås nån gång. Känns som att man bara stressar runt där och inte hinner med någonting.

Nästa vecka åker Frullan och Cassiee till Portugal så då får vi en lugn vecka här hemma. Cassie har fått läxor med sig men det borde hon klara av innan dom åker. Sen ligger jag och Issy en resa - så vi får väl åka nästa år istället. Macke vill ju hellre köpa sig en cross. En resa är ju bara en gång säger han. En cross har man ju kvar hela tiden. Vi höres. //Jogga
549 ST

Utefter gamla Söderbärkevägen vid Vanbo herrgård hade Jonta och Jimmy fått sina  platser för årets kräftfiske. Vi var ca: 15 personer därute och blötte ner oss i spöregnet . Dom hade precis lagt ut burarna när vi kom dit och ungarna fick sätta ut pinnar med mört där dom fick springa och jaga kräftor hela kvällen.
Vädret var fint då vi väntade på att de första kräftorna skulle dyka upp.När regnet började vräka ner så flyttade vi in under pressenningen som inte riktigt pallade för vattenmassorna. Men gav mycket folk jobb med att stadga upp den och avvisa vattnet.Men Jonta gjorde alla arbetslösa med flera nya stöttor.Jonta, Cassie och Isabelle på väg ut och kolla burarna i mörkret.Jimmy visar upp ett par kräftor av fångsten.
Slutresultatet var imponerande.

Annars lunkar livet på i vanlig takt. Jobbat en vecka till och ungarna har börjat skolan igen efter sommarlovet. Nu har Macke fått börja på Gula Berga han oxå och det verkar bli bra. Cassie har börjat högstadiet och är otroligt stolt över att ha fått skåp med nyckel till. Mycke föräldramöten och sånt nu i början men det tar frullan hand om det mesta.

Frullan föll på målsnöret igen då det var nära att hon hade fått ett nytt jobb. Men men livet går vidare. Hon brukar tro på ödet så det var väl inte meningen att hon skulle ha det jobbet. Det dyker upp nya chanser garanterat.

Fick brev från kommunen i veckan. Det var beslutet på att jag får sota själv i fortsättningen och det var ju bra. Där kan man spara in en massa pengar varje år. Tog ju ett jävla tag innan jag fick iväg papprena. Gick ju kursen förra hösten nån gång. Men nu är det bara att kuta upp på stegen med viskan i högsta hugg. Schysst!  //JoggaSåg ju så jävla bra ut !!!!!!!!!!!!!

Tre svenskar i semi och inte en enda jävel i final!!!! Undrar vad sannolikheten för det är? Såg ju såååå jävla bra ut, Gollob får gärna vinna, men åtminstonde en svensk borde ju kommit vidare. Om man vänder på det så tog ju Sverige tre av dom fyra sistaplatserna. Nog om det.! Friidrotts VM nu oxå. Lär väl sluta med att Usain Bolt slår några världsrekord och att Sverige blir utan medaljer. Känns inte som om Sverige ska kunna ta medalj även om någon överträffar sig själv. Carolina hade säkert varit guldaspirant om hon hade fortsatt med sjukamp. Friidrott suger! (Just nu iaf ).

Såg i översikten att det var en vecka och två dagar sen jag skrev här i bloggen. Har faktiskt tänkt att skriva tidigare men inte kunnat bestämma mig för vilken rubrik jag skulle ha. Valde mellan Time Out och Sista Bloggen.  Kändes lite som att jag behövde ha ett uppehåll. Visste inte vad jag skulle skriva om. Vet inte egentligen det nu heller men insåg idag att snart börjar spanska ligan och elitserien för Brynäs så nog måste det finnas nåt att skriva om även i tortsättningen.

Leksand
dessutom !!!!

Fick visst stryk mot nån rysk medelmåttigt lag (I Clas Ohlson Cup ). Får väl googla fram lite resultat om dom och dela med mig här på bloggen och på fb. Är ju med i gruppen Hata Leksand där. Skönt när säsongenerna drar igågn iaf. Brukar ju bli ettt jävla tjat vid den här årstiden då folk ska köpa souvernier från Brynässhoppen eller förnya medlemskapet. Var lugna! Här kommer lämken ! LOVE

Annars så har veckan flytit på. Jobbat första veckan efter semestern. Var väl sådär att koma tillbaka och jobba. Borde ju ha varit finjobb med torkeldningen men vi fick slita fan med att få upp flödet i vattenlåsen. Satt verkligenfat fast som betong. Vi fick upp sista stoppet på torsdagkväll vid åttatiden. Issy har börjat på dagis igen. Frullan väntar på ett besked efter veckans anställningsintervju. Hoppas det går bra. Skolan börjar nu till veckan så dom äldsta ungarna får nåt att göra (även inse att inte hela livet är en fest ) . Ha det bra tills vi hörs nästa gång. // Jogga

Vilken bild!

Hittade den på facebook!Gud så vackert!

Annars har veckan varit skön. Måndag stack vi mot Västmanland på förmiddagen. Första stoppet blev i Strömsholm där vi var och kollade in slottet. Jag Frullan och de två minsta. Cassie hade Tesse hemma så dom fick inte plats i bilen. Har bott inom en radie av tre mil därifrån i 14 år men aldrig varit dit. Har sagt hela tiden att jag lär väl inte komma dit förrens jag flyttar till Smedjebacken och så blev det. Nästa slott blev Tidö men där hade dom stängt. Osis! Har varit där förut men ville ha kort till hemsan oxå. Sen åkte vi till Ängsö och fotade lite och gick runt därinne sen. Otroligt att jag inte hittar nå kort därifrån trots att man varit där så mycket. Avslutade resan med en tur till Anundshög. Korten kommer att komma upp på hemsan då jag får tid.

En sväng till Borlänge vart det i onsdags men annars har vi mest varit hemma och slappat och pulat lite på tomten och i garaget. En repa till Håksberg på torsdagskväll och fixat syrrans dator och via Gubbo på hemvägen för att greja lite med deras dator. Cassie sover borta och Macke ska upp i tid imorron för då ska han till Leksand sommarland.

Appropå Leksand. Verkar som att ungarna påverkas lite av dalaluften då det gäller det där jävla Leksand. Har ju genomfört en form av hjärntvätt på dom sen födseln att dom ska hålla på Brynäs. Får nog åka upp till Läkerol Arena med dom snart annars misstänker jag att dom kommer att övergå till..... Nä så jävla dumma kan dom väl ändå inte vara. Snart börjar iaf allvaret för oss som är med i eliten.  24/9 ska vi mosa Timrå till att börja med. Börjar känna guldlukten som drar in från Gävletrakten redan. Kom ihåg var ni läste det först. //Jogga

Sista semesterdagen!

Jävlar vad skönt att det inte blev nå jobb nästa vacka då får man vara hemma och vara bonusledig istället. Känns lika bra som semester. Så vad ska jag skriva om då. Fick ju en begäran om att ta upp lördagens fisktur på förra inlägget men jag tror att jag kör det lite mera i kronologisk ordning. Palomäki blev ju skrapad på foten så han vart lite stel och då Maria jobbade så var vi dit och rastade hunden lite ett par dar i veckan.Det kan ju tyckas vara ett enkelt jobb men... första som händer är att kräket skiter utanför grannens brevlåda. Typiskt! Skyndar mig därifrån och överlåter problemet åt grannen efter att upplyst hundägren. Nästa gång springer jag ihop med en jobbarkompis och snackar lite med han. Så kommer frågan som ställer mig totalt.
- Är det en tik?
- Vet inte.
- Jag menar är din hund en tik?
- Ingen aning, tror det är en kille.
Ja menar bara för att man går ut med en hund ska man visst veta sånt då man småpratar. Efter att fått reda på att en tik är en hona, så funderade jag lite på motsatsen då. Tik - Tak ? Tik - Tok ? Nä tik - Hane. Jävligt märkligt då Hona borde vara motsatsen till Hane.

Fredag kväll var vi hembjudna till Jonta och Katja för att fira en alternativ nyårsafton (Jonta lobbar för att flytta nyår till sommaren då det är ett behagligare klimat ). Blev en trevlig kväll med grillat och efter att maten var avklarad så var jag upp till morsan med ungarna. Sen blev det några öl och lite whiskey ända fram till tredraget. Dom visade kort från deras Portugalresa så Frullan fick resfeber då hon ska åka dit om ett par veckor. Inga fyrverkerier hade vi men jag tror nog på att flytta nyår jag oxå. Även om regnet oturligt nog stod som spön i backen.

På lördagen efter en seg start och två alvedon så stack Jag, Marcus och Jonta till Bångtjärn för att fiska. Jonta är medlem så vi fick följa med som gäster. Vi fiskade ett tag men det var visst på fel sida av sjön för de på andra sidan fick upp flera stycken. De fiskade på räkor och kräftstjärtar vi på deg och drag. Beställde räkor av Katja när de skulle komma upp och grilla. Vi fick även ett par kräftstjärar senare då vi bytte sida på sjön. Sen var det väl nån som fick nåt napp på degen så jag trots mitt motstånd provade på det dom sista timmarna. Vart givetvis inge fisk ändå så det var sista gången jag åker och fiskar utan mask. Cassie kom hem med Tesse från Eskilstuna. Men dom hade ingen lust att följa med ut i skogen.Taktiksnack.Isabelle hade med sig metspö då hon kom. Första gången hon fiskade.Lärde sig snabbt hur man gör det bekvämt för sig.

Söndagen vart relativt lugn. Av någon konstig anledning hade det hamnat en färsk regnbåge i kylen. Den räckte till oss sju som var här hemma och så passade vi på att bjuda hit Heléne och Alf - Åke oxå. Så det blev middag för nio personer. Sen åkte Marcus med dom och fiskade. Cassie och Tesse stack till Prästa och badade. Issy ville hem till Elina och då stack jag och Tina ut i skogen och plocka lite blåbär. Vi hittade även lite smultron som vi tog med oss hem. Dom åt tjejorna upp med våfflor på kvällen. Visade sig att Elina fyllde fem år idag. GRATTIS vi får komma upp en annan dag och fira dig. //Jogga


RSS 2.0