Smedjebacken Sveriges första by....

Hur det kan vara det kanske ni undrar? Det ska jag förklara senare i bloggen. Först tänkte jag ta upp lite om gårdagen. På eftermiddagen dök Jaana upp här med sin brorsdotter Nellie. Hon och Issy hittade varandra direkt och lekte i flera timmar. Det betydde att jag och Jaana fick softa på balkongen i flera timmar. Hasse dök upp lite senare och jag försökte få med han på en joggingtur men han var ``upptagen´´.


Kramas eller brottas? Roligt hade dom iaf.

Hade bestämt mig för att provspringa rundan som kommunen har gjort klart från eljusspåret.  Morsan var säker på att den var 9 km. Egentligen lite för långt för mig. Kändes långt tyckte jag då jag sprang den och såg på kartan att den var 10.5 km. Sen när jag kollade sträckningen på den så såg jag att jag dessutom hade tagit ett par omvägar så det blev mellan 11 - 12 km. Tufft för en otränad. Synd att inte Hasse var med som draghjälp. Såg iaf två st rådjur efter vägen.

Så imorse så stack jag och Cassie iväg mot Eskilstuna vid sju- snåret. Hon skulle ner till kompisar där och bo hos Tesse. Sen styrde jag kosan mot Bauhaus i Västerås för jag behövde köpa lite grejor där. Hittade inte vad jag ville ha så där bidde det inget. Vidare mot Perra och träffa han och Jocke så åkte vi till Sigtuna efter en kaffekopp. Det var dags för den årliga historieresan som vi gör. Resan där alla fruntimmer är portade.

En sväng in på turistbyrån och packade på oss lite broschyrer om vad som fanns att skåda. Först en repa in på ett museum som var rätt så intressant även om det stördes av en envist plingande mobil (Tyst läge Perra?). En rundtur i staden blev det oxå där vi spanade in Sveriges äldsta tegelkyrka, ett par kyrkoruiner och en massa runstenar.



Enda kortet jag lyckades få bägge att titta mot kameran.



Annars såg man dom mest så här då de översatte runskrifter. VILKA KILLAR!!

Efter vi sett det mest intressanta så åkte vi mot Märsta och dagens stora mål. Steninge slott. Det var ett schysst ställe. Kanske inte så mycket kungligheter som huserat där men fint slott och en fin slottspark var det. Guiden var kunnig och påläst så det fanns inget att klaga på.



Framsidan.



Baksidan.

Hittade även en Upplänsk kusin till parkbänken på min baksida.



Det blev en skön dag i strålande solsken och efter en tallrik pannbiff m. potatis i Märsta så blev det kaffe i Västerås igen ( vi åkte även förbi ett slott som heter Venngarn slott men dom hade skyltar med PRIVAT OMRÅDE så där fick vi inte komma in. Hemma igen vid åtta- tiden och hade averkat ca: 50 mil under dagen. Även om Jocke körde på Sigtunasvängen så blir man ju lite trött på bilkörning efter det. Lämnade bilen vid morsan och där var både frun, ungarna och lillesyrran men åkte hemåt rätt snabbt.

Åter till rubriken då. Jo i Sigtuna så kallade dom sig för Sveriges första stad. Kollar man i alla historieböcker så står det ju att Birka var sveriges första stad. Har även varit dit och hört guiderna säga det. Då inser man ju att det bara är att kalla sig för sveriges första..... Så i fortsättningen kan ju Smedjebacken kalla sig Sveriges första by så kanske vi drar hit lite turister och historieintresserade personer. //Jogga



En epok är över

Från och med idag ska jag aldrig nämna ordet staket eller spjäla här på bloggen. Nu jävlar är det klart. Sprang ut mellan regnskurarna och skruvade upp dom sista delarna. Hoppas det håller min livstid för jag kommer aldrig att göra nåt nytt.

Annars har det varit fullt drag här hemma över helgen. Förutom ungarnas kompisar och att Kenny var här över helgen så var Perra här hela lördagen. Trevlig kille det där som sitter framför TV:n och glor på dopade cyklister under middagen (där inte ungarna får sitta och äta). På söndagsförmiddagen kom syrran och Alf - Åke hit och hämtade Kenny. Vid lunchtid så kom familjen Mattila / Tennström hit och hälsade på ( tog bara ett år ) en sväng. Dom skulle vidare upp till Sandviken så det blev bara en kaffe och den sedvanliga parkbänksfotograferingen.

Avslutade kvällen med en 6 km joggingtur på spåret. Sprängvärker i bena och bara stapplar runt här hemma nu. Tror att jag borde springa mera konturnuerligt och misstänker att jag får lite mera tid över nu. Skönt är det att komma iväg iaf. Jaha så börjar sista semesterveckan imorgon. Frullan jobbar heldag så billös är man oxå så jag och Issy får väl fortsätta knalla runt här i byn. //Jogga

Nu är övre delen klar

Efter många om och men så är den delen av staketet klar nu. Linslusorna fick oxå visa upp sig tillsammans med mitt lilla projekt. Undrar hur många timmar det har gått åt. Säkert 150 timmar till tillverkningen och framförallt målningen. Sen 10 - 15 att skruva ihop allt. Nu ska sidan skruvas klart så kan man börja kika på nästa uppdrag. Lär väl byta garagetaket oxå innan vintern kommer men sen får det vara nog för den här säsongen.



Sen igår när jag skrev så var det en sak som jag tappade bort. Kom på efter jag stängt av att jag tänkte nämna att jag hade uppdaterat boktips på hemsidan. La till ett kort på parkbänken oxå.

Kenny kom hit på eftermiddan och tänkte stanna över helgen. På kvällen kom Jaana med familj förbi och skulle kolla in staketet. Det blev rena skejtarverkstan på trappen efter ett tag.



//Jogga


Dagarna rinner på

Snart bara en vecka kvar på semestern. Ser ut som att jag kommer att bli klar med staketet iaf. Mer än hälften av spjälorna uppskruvade nu. Annars så har det varit lugnt här hemma. Jag och Isabelle myser omkring på dagarna och fördriver tiden med att göra så lite som möjligt och sova så länge vi orkar på mornarna. Frullan jobbar hela tiden så henne ser vi i en timme ca varje kväll och dom stora ungarna flänger runt med sina polare hela tiden. Ibland funderar jag på om dom har roligare med sina kompisar än med sin pappa. Men så kan det väl ändå inte vara.

Annars var dagens största och bästa nyhet att netonnet ska öppna en lagershop i Västerås. Höll på att sätta kaffet i halsen då jag surfade in på VLT imorse. Fan va schysst. Silvans gamla lokaler. Pärtan lär väl få besök nån gång om året extra nu. Kanske svärmor oxå då.  Dessutom så är det 35 stycken som får jobb där och det är väl bra.

Sen vore det väl skönt om den där Zlatan och folket runt han såg till att fixa underskrifterna så att det blev klart med Barcelona. Då kanske det hägrar en resa dit framöver. Tänk er vad schysst att se han göra mål på Nou Camp. En riktig höjdare skulle det vara. Helst då mot Real Madrid i ett El Classico men det lär ju kosta en del. Såg på Steve Perryman hade en resa för 6500:- utan flyg. Ska kolla upp vad dom andra arrangörerna ska ha.

det var något annat jag tänkt att ta upp oxå men det försvann i Zlatanyran så det får bli vid ett senare tillfälle om jag kommer på vad det var, Over and out. //Jogga

Fan det blev fler bra dar

Först då igår. Gjorde nog fan ingenting. Skönt som fan, det är väl egentligen så som det ska va, slappade hela dan. Vi hade lite invigning av sandlådan på em och sen skulle Thomas fixa bilen men vi fick ställa in för det behövdes köpas delar. Nya skivor och bromsbelägg (Bah!!! HATAR BILAR ) till bakhjulen. Bilar dom ska man ju bara köra och inte laga. Avslutade kvällen med ett par öl hos Biffen.

Idag då? Först sov vi allihopa till tio- tiden sen efter frukost så åkte familjen på shoppingtur till stan och jag staplade om lite ved. Sen kom Thomas och räddade den här dagen (och ett år framåt) . Bilen blev skitskön att köra. Rycker ingenting då man bromsar. Frullan får göra en ombesiktnig nästa vecka när hon jobbar i stan. På kvällen kom sen Jonta och Katja. Då blev det grillning Vi satt ute och njöt av den sköna sommarkvällen Old memories och en och annan ankedot blev det innan dom åkte hem vid 23- tiden. Ungarna härjade inomhus istället.

Imorgon ska det visst bli ovädet igen. Har inte orkat kolla nå prognoser men det ska visst inte bli så jävla hemskt som dom trodde från början. Bästa är väl att titta ut genom fönstret när man vaknar. Skulle gärna kunna tänka mig att flytta lite mera ved imorgon om vädret tillåter. Annars får man väl städa i garage för det behövs då sannerligen.

Sen var det ju det här med svininflensan som jag dissade för nån månad sen. Orkar inte läsa om den men man ser ju på rubrikerna i tidningarna att det verkar ju lite allvarligt. jag menar massvaccination av hela befolkningen har man ju inte varit med om fast jag är över 40.Fick en bild av Rolle som beskriverv hur det utvecklar sig då man blivit smittad,



Jaja tycker iaf att det är lite överdrivet. Är väl ändå inte spanska sjukan som kommit på besök igen. Lär väl kommenteras fler gånger misstänker jag. //Jogga



Bra dag...

Som inte började så roligt. Städning hela förmiddagen är ju inte speciellt skoj men ett nödvändigt ont. Skönt då det är klart iaf. Sen var jag och lånade bil av Biffen och sen hämtade jag hans kärra vid morsan som jag lastat full med kvistar, både från våran häck plus att jag var iväg igår och klippte hennes häck oxå. Efter tippen så var jag hem till Jonta som hade fixat så vi fick hämta sand hos hans granne och vi körde hem två stora lass och fyllde upp Isabelles sandlåda. Bra att nåt projekt blir klart så man håller arga snickaren på stången ett tag till.



Nu blev det ju de större barnen som tog över så Issy får väl gräva en annan dag. När vi kom med det andra lasset så hade Anette, Mikaela, Jennifer, Uffe och Marcus kommit hit för att hälsa på. Dom var på väg hem till Östersund efter att ha varit nere i Lindesberg och hälsat på tjock släkten. Skoj att träffa Anette igen och även nya sambon med son, det var länge sen. Det blev en fika på balkongen innan dom skulle vidare. Dom hade ju 40 mil kvar att åka. (Dessutom bara ett körkort. Se till att fixa ett före Peace and Love nästa år Anette.)



Dom flesta hade lämnat bordet då kakorna var slut men det blev enda bilden.

Efter att ha vinkat av dom så slängde vi oss ibilen och åkte upp till stan för gratta syrran som ju fyllde 30+ igen.

  GRATTIS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!          



Saft, kaffe, glass och jordgubbar blev det där. Hon hade dessutom storfrämmande av västmanlänningarna Rebecca och Fredrik och dom är det inte ofta man träffar på heller så dom får vara med på en bild dom oxå.



Efter det var klockan vid niotiden och länge sen nån av oss hade ätit så då passade vi på att svänga förbi vid Chinatown och inhandla nudlar, kyllingspett, ris, friterat och lite annat smaskigt till kvällsmat. Snuskigt gott var det. När dom andra kröp till kojs så smög jag mig ut i garaget och målade klart dom sista 58 jävla staketspjälorna så nu är det över. Nu ska dom bara skruvas upp oxå men det ska väl gå. Ytterligare en milstolpe avklarad. Kommer aldrig bygga ett till staket i hela mitt liv. LOVAR! Sent nu och sängen hägrar. //Jogga




Hemma igen

Borta bra men hemma bäst heter det ju och visst stämmer det. En vecka på Idre Fjäll var visserligen otroligt skönt men visst var det minst lika skönt att komma hem oxå. Vädret var iofs mye bättre där än vad som varit här hemma och det kan man ju inte klaga på. Dagarna har varit fullspäckade med olika aktiviteter. Bad. fiske, fjällvandringar och ett obligatorisk utflykt till Njupeskär har varvats med en massa spelande i spelhallen. Ungarna stormtrivdes och fick massa nya kompisar främst genom dom olika gängen som dom var med på. Misstänker att det var sista gången vi var dit iaf (åtminstonde på lång tid). Tycker at det har blivit lite för kommersiellt för min smak. Visstr finns det hur mycket roligt som helst att göra men man kan ju ha det skönt utan att det ska kosta skjortan hela tiden.

På hemvägen lyssnade vi på ett programm på P3 som handlade om smink. Olika stilar osv. Mye ungdomar fick säga sitt om vad dom tyckte. I princip var alla överens om att lagom var bäst och att killar inte skulle sminka sig. Retade mig lite på det när allt annat ska vara så jävla jämställt. Då vart jag lite fundersam till hur FI ställer sig till frågan men efter en sökning på deras hemsa så ser man att det är ingen fråga som dom driver. Är det jämställdhet det? Märkligt parti. Hittade inga bra träffar om vedhuggning, snöskottning eller gräsklippning heller. Jaja

Besiktade bilfan idag. 3 st  2:or bidde det. Inte roligt! Bromsjävlar som ska fixas + ingen varningstriangel. Undrar var den är då? Har väl alltid funnits där förut. Var förbi och hälsade på Viveka och Maja i Håksberg sen, det var länge sen. Hade blivit lovad ett kok stryk av Maja som jag såg fram mot men tyckte mest att hon låg i underläge och kved om vad som skulle hända då hon kom loss. Fick iaf en varm och mysig kram av henne innan jag åkte. Haha!

Gjorde färdig Isabelles sandlåda på kvällen. Nu ska bara sanden i sen kan hon börja gräva. Skulle även upp och mäta garagetaket men det blev inte gjort så det får bli i morgon. Skulle vara skönt att byta ut det så det blir samma färg som på huset. Ska väl börja skruva upp spjälorna till staketet här i veckan. Bra om man kunde få klart nåt projekt innan man startar upp nästa. Lär väl få besök av arga snickaren innan sommaren är slut. Klockan tickar och vi får besök vid 8- tiden imorgonbitti så det får bli allt för idag. //Jogga

Foten



Ja så här har dom packat in den. Någon mer än jag som tycker att dom kunnat använda nå snyggare färger. Till exempel gult och blått. Man skulle kunna tro att han varit till den finska sjukvården.



Han verkar rätt nöjd även om det gör ont. Kanske kebabrullen han har i knät gör sitt till oxå. Eller så tänker han på den fina buketten med vitklöver jag plockade åt han på gräsmattan. Hmm synd att jag inte fotade den. Åh märkte ni ordvitsen ''Fotade'' Vad jag kan va.

Annars har det inte hänt just nåt idag. Viveka var förbi med kläder till Isabelle och drack en kopp kaffe och resten av dan gick åt till mat, disk och städ. //Jogga


Äntligen!

Kom in från garaget vid halv ett tiden. Hade en liten förhoppning om att det skulle bli första gången som jag skulle få sitta på parkbänken och kolla in blixtarna. Det hade mullrat lite först och det kom närmare. Alla utom Cassie hade lagt sig men hon hängde på ut direkt. Vi fick en drygt en halvtimme tillsammans där ute och satt och pratade om allt möjligt medans blixtarna lyste upp hela omgivningen. Skitmysigt även om Cassie hoppade högt några gånger. Tina kom ut en liten sväng hon oxå och berättade att strömmen hade gått. Hon skulle jobba så gick och la sig igen.  Jaana du skulle ha varit med!

Ringde Biffen på morgonen och han ska få komma hem idag. Det blev inga fler operationer så det var ju en positiv sak iaf. Dom skulle gipsa han under dagen men han sa att det såg inte speciellt mysigt ut såret. Nä nu är det lördag så nu ska jag och Isabelle gå ner på byn och köpa oss lite lördagsgodis och äta så vi inte orkar nån lunch. //Jogga

Semester!!!

Fan så skönt. Gårdagen blev sista dan men det visste jag inte då. Gårdagen som iofs var lite tung. Maria ringde på förmiddagen och berättade att Biffen var på väg till Falun i ambulans efter ha klämt sönder foten på jobbet. Han hade fått ett stålbord på foten bakom stålhättan. Dom opererade han på kvällen och lyckades rädda stortån som var i farozonen. Han ringde idag och sa att det inte var så farligt som man först trott. Dom hade satt i nåt stift och sytt ihop nån sena. Han hoppades på att få komma hem idag men sen sa chefen att han skulle bli kvar en dag till. Transplantera lite hud om jag förstod rätt. Tråkigt så in i helvete är det iaf. Man får trösta sig med att snart är han hemma och skäller igen.

Jaha vad gör man på semester då när hela familjen är hemma. Cassie åkte till kupolen och shoppade med Malin. Frullan skjutsade dit dom. Sen på eftermiddagen så åkte hon, Issy och Macke ut på sjön med Jonta och Katja. Jag då???? Jag högg tag i häcksaxen och gav mig ikast med det här.



Strax före tio i morse.



Nån gång på förmiddagen.



Niotiden på kvällen var det avklarat.

Det resuterade i alla fall min livs första häckklippning är avklarad och på köpet fick jag en otroligt röd överkropp som kommer att göra sig påmind i flera dagar. Så nu ser du Perra att ni slipper komma hit och klippa den. Försökte ringa men omöjligt att få kontakt så jag provar den här vägen.Går säkert bättre. Måste ju bara berätta en sak om klippningen till. När vi var hos Jonta i helgen varnade Hasse mig för att inte klippa i elkabeln. Vad gör man, jo givetvis så klipper jag av Stefans sladd direkt så säkringen ryker och det är bara att börja skarva. Frullan köpte en ny åt Stefan. Men så ska fan inte alla semesterdagar se ut.

Var iväg och köpte mig ett nytt kastspö idag. Jag och Macke ska försöka lura nån fiskusling på semestern. När vi gjort det så frågade jag Macke om jag hade nå drag kvar men det dementerade han med förklaringen att han hade snott alla. Då fick det bli en vända till och köpa några nya drag. Då jag kom hem kom jag på att jag inte heller verkar ha några kulor kvar som kan bära upp masken så det får bli en vända till misstänker jag, Säkrast att köpa lite krok oxå. //Jogga

RSS 2.0