Kö, flera köer, köer så in i helvete!

Gillar man köer så ska man passa på att besöka Parken Zoo i Eskilastuna då Metall har gratisinsläpp. Har iofs varit dit en gång förut och missttänker att jag även då sa aldrig mer. Gillar zoo i vanliga fall men inte när det är 10 000 besökare där samtidigt. Givetvis så glömde jag kameran i bilen så det blev dåligt med kort på köerna men Isabelle blev med på ett par tagna med mobilen.

Issy vid aporna.

 

 

Macke ställde upp på en bild oxå.

 

Blev en bra dag ändå. Unvek köerna själv. Macke, Malin och Cassie klarade sig själva, dom såg vi bara till när vi skulle äta plus att dom tog med Issy och åkte ett par karuseller. Det var lite roligt att lyssna på folk runt omkring. Alla diskuterade köerna. Ungar som ville ha än det ena och än det andra. Hysteriska föräldrar som redan köat en hel dag och vägrade stå nå mer i kö. Jag och Issy höll oss mest uppe vid djuren och där var det rätt lugnt.

Hann även med att gå på loppis och utöka samlingen med böcker. Vi passade på att köpa ny styrservo till Mackes radiostyrda bil samtidigt. Får vi väl meka ihop nån gång under nästa vecka. Avslutade resan med kaffe hemma hos Marko och Sofie. Dom hade installerat en ny luftpump. Börjar bli sugen på en sån jag oxå, eller kanske två st.

Mycket fotboll har det blivit denna vecka. Vi skaffad oss Viasat så man fick se Inter - Barcelona i onsdags som jag skrev om förra gången. Sen på lördagen var det Barcelona igen då vi kom hem. Zlatan nätade i andra minuten och det var väl inte helt fel det heller. Två matcher lite sporadiskt på söndagskvällen är oxå ok. Allsvenskan ?? ja i hockey alltså. För dom lagen som inte platsar i toppen drog igång i veckan. Mycke syre i luften så här års så nu gapar leksingarna i fullan sky igen. Men syret tar slut framåt våren både hos spelare och supporters så då lugnar det väl ner sig igen.

På söndagsmorgonen åkte Frullan och ungarna  till Borlänge och handlade och jag var hem till morsan. Hon kokade lingonsylt åt oss och så var Stig där och rökte fisk åt oss som Jonta haft i frysen sen vi var i Hagge och fiskade. Dom blir suveränt goda. Ett lass med knäckebrödsmackor med rökt regnbåge som avslutning på söndagskvällen förgyllde helgen. Satt och surfade på HD hemsida lite på eftermiddagen och blev sååå jävla sugen. Fan vad schysst det skulle vara att ha en. Synd bara att dom är så jävla dyra.

Misstänker att halva bloggsverige har nämnt den nya fixstjärnan Anna Anka (kusin med Kajsa kanske) så jag lär väl nämna henne jag med. Hon verkar ha en sund inställning till relationer iaf. Borde kanske slå sig in som äktenskapsrådgivare här om ett halvår då alla har glömt henne. Om man tar hennes åsikter och Pamela Anderssons kropp har man nog skapat den fulländade kvinnan. Ha det bra! //Jogga

Championsleaugepåtv6istheshit

Så startar då nya Champions leauge säsongen ikväll då. Besiktas mot United duger väl men det här funkar ju inte. Imorgon sänder dom ingentig. Då spelar Inter - Barcelona och jag har inte Viasat som sänder det. Fick kalla ihop ett familjeråd lite snabbt här (övriga familjen sov ) och vi rästade fram att alla ville ha Viasat sport så det får vi beställa imorgon till boxen i källaren. Följdproblemet som uppstår då den tv:n suger fett är att vi får väl kanske uppgradera den ett par tum och slimma den lite.

Annars var jag ledig från jobbet idag. Issy skulle till ögonkliniken i Falun idag och Frullan hade jobb så jag fick åka. Efter ett par timmar där så hittade dom inte något som var fel så vi får återkomma om ett halvår och kolla mer. På hemvägen så stannade vi till på Kupolen och käkade lite hamburgare först. Sen gick vi och shoppade lite på BR och Jula så bägge blev nöjda.

Något annat trevligt som jag hittade i Falun var en Metrotunna så jag högg mig ett exemplar direkt. Gillar denna lilla gratistidning, som man saknar från när vi bodde i E- tuna. Hittade ett par trevliga ord som jag aldrig sett förut. Säkert många med mig. Curriculum vitae. Det är latin och betyder levnadslopp. Förkortas CV och så vet alla vad det är. Tar med deras ´´ dagens länk`` som kommer här. En sida som man kan ladda ner gamla spel där upphovsrätten förfallit. Kikade runt lite och alla spel gick inte att ladda ner men många. Borde väl gå att hitta några gamla klassiker där.

Sen vill jag ju gärna få med nåt kort då jag bloggar så idag får ni väl se Macke då han är på is för första gången i år.

Kom givetvis hem och hade ont i fötterna. Växt ur skridskorna över sommaren. Åter till fotbollen, andra halvlek har börjat. //Jogga


Aphanomyces astaci

Är den organism som ligger bakom kräftpesten. Misstänker att det är den som gör att vi får huvudvärk, illamående, trötthet och känner oss allmänt kassa dagen efter kräftskivan. Men om vi backar en dag så hade vi då kräftskiva här i huset. Tror att det blev 18 personer här som delade på en miljon röda läckerbitar. Resultatet av fisket i august vart uppätet. En rolig tillställning som höll på fram mot småtimmarna innan det blev dags att krypa till kojs.



Vi hade dukat upp i gillestugan för att få plats.



Även ett barnbord blev det som kompletterades av Stefan och Monica.

En väldigt trevlig kväll blev det och jag tror att alla som var här håller med. Nu krockade det ju lite med att det var GP- speedway och att Zlatan hade match med sitt Barcelona. Men jag fick skippa fotbollen (där Zlatan visst hade gjort en kanonmatch) och vid halv elva taget så flyttade vi oss upp i soffan och kollade på sammandragetr från speedwayen. Nu visade det sig att jag inte missat så mycket för svenskarna kom ju inte ens till semifinal. Ryssen var outstandig och vann väl sin tredja seger för året.

Annars så har det väl inte hänt så mycket under veckan. Tjejorna kom hem och allt blev normalt igen. Jobbade fm och ska göra det den här veckan som kommer oxå. Fick till slut ordning på storasyrrans dator efter hundra motgångar och åtta bedrövelser. Hoppas att den får fortsätta fungera utan att nå klåfingriga ungar är på och pillar. Skolan börjar väl komma igång på riktigt med läxor och sånt. Bra det. Frugan ska jobba en massa i veckan så det blir väl en jobbig vecka som kommer nu. Mackes bandyträning startar på tisdag så jag hoppas Jonta pinar dom lite extra nu. Ha det bra! //Jogga


ZLATAN!!!!!!!!!!!

Det var definitvt inte snyggt men fan så viktigt. Deesutom välförtjänt eftersom Sverige ägde hela matchen. Men göra det efter matchen egentligen var slut är lite väl kallt. Att det dessutom då var Zlatan som gjorde det är ger väl en extra känga åt hans belackare som är många. Hoppas att man får se honom live på Nou Camp nån gång. Nu är Sverige med och slåss om tätplatserna i kvalet igen.

Hockeymatchen mot Tjeckien var väl inte mye att hänga i julgranen. Förlust och jag fattar inte! Orkar inte se en hel match längre. Vet inte om det är för att Sverige var dåliga eller för att matchen inte betyder nåt speciellt. Kan det vara så att man har tröttnat lite eller kanske växer ifrån hockeyn? Tur att det inte var nå GP- speedway idag åtminstonde. Då hade fjärrisen glödit.

Det blev som befarat idag. Örebro och badet i Gustavsvik. Jag, Issy, Macke och Samuel åkte ner och plaskade i äventyrsbadet där i nästan fyra timmar. Väldigt uppskattat av ungarna och det var väl lite mysigt tyckte jag oxå. Plaska runt i varma barnpooler med Issy medans grabbarna åkte rutchkana och hoppade hopptorn. Macke träffade gamla kompisar från Eskilstuna där som han och Samuel hängde med.

Glömde skriva en sak igår. Lagade äntligen min stationära dator. Kostade 470 :- och har skjutit på det i ett år. Nu är det gjort iaf och vad skönt det var att sätta sig framför den med mus istället för pekplatta. Nu är det bara syrrans dator som jag lär hitta på nån lösning till sen hoppas jag att alla datorer i omgivningen funkar ett tag. Javisstja Vivekas nätverk ska byggas om snart och mamsen vill ju ha en. Jaja men sen då kanske.....

Imorgon ska det bli en slödag. Förmiddag nästa vecka och det känns som att man behöver ladda batterierna lite innan dess. Hade planerat en lång sovmorgon men kom fram till att Issy lär upp tidigt. Blir svårt att få upp henne vid femtiden på måndag om hon inte somnar i tid kvällen före. Men liiite sovmorgon ska det bli. //Jogga

Helg igen då!

Veckan flöt på snabbt. Tjejerna är i Portugal och lapar sol. Dom verkar ha det bra där. En dagsutflykt till Spanien hann dom med oxå. Jonta och Katja har tagit hand om Issy och Macke på kvällarna då jag jobbat och det har funkat fint. Issy är alldeles salig för att Katja ska hämta henne på dagis. Det får bli en middag nån lördagkväll i framtiden som tack för hjälpen.

Är just nu lite fundersam på hur dom tänker när dom lägger upp TV- tablåer. Just nu visar National Geografic HD en dokumetär om familjen Romanov. Så långt bra men varför visa det i HD kanalen då 90% av programmet är ihopklippta gamla Bolsjevikfilmer från 1910- talet. Är väl inte precis HD kvalla på de snuttarna.

I morse efter att jag fått liv i Issy så åkte vi upp tiill Ludvika och hälsade på syrran. Sen var vi ut på stan en sväng och käkade lunchbuffe på Chinatown. Gud så inihelvete gott det var. Tror jag käkade två kilo mat minst. Issy åt ett par tuggor ris och friterad kylling,en klubba och en finsk pinne till efterrätt. Kul att betala för henne. Förra helgen åt hon två bitar paprika och en glass på pizzahut. Bah! Chinatown lär vara det bästa Ludvika har iaf.

Sen hände det något roligt iaf. Träffade på Katrin på facebook och chattade med henne en timme. Det var en massa år sen vi hördes av. Jätteroligt. Vi måste planera in en träff snart. Dessutom så hamnar hon lite extra på plus då hon skrev i gästboken på hemsidan som nummer tre om jag räknar bort familjen. Är rätt dåligt med tanke på 700 st besök. Skärp er och gör som Katrin, Jaana och Rebecca gjort. Skriv!

Marcu och Isabelle har fått fria händer att bestämma vad vi ska göra på lördagen. Ideérna har varit många och jag misstänker att vi hamnar i Närke då. Tycker inläggena ser lite tråkiga ut då det inte är några bilder och kameran är i Portugal så jag får bjuda på denna istället.



Han är skön Herman. Alla borde joina hans grupp på facebook. //Jogga

RSS 2.0