Mina drömmars stad

Av Per Anders Fogelström
Lite sorgset känns det även om jag har fyra böcker kvar i den här serien. Vill inte att det ska ta slut. Stockholm 1860 - 1890 och man vill att det inte ska ta slut. Serien fortsätter om arbetarklassens kamp för överlevnad. Kolera, svält och hårt arbete skördar sina offer hela tiden. Spriten tar de flesta. Man får följa några ättlingar till huvudpersonerna i Vita bergens barn här under industrialismens tid i Stockholm. Här är det Henning och Tummen samt deras familjers hårda levnadsöden man får föja. Löss, skit, fattigdom och slaveri genomsyrar livsstilen i deras trånga lortiga liv. Jag har jui skrivit i tidigare boktips att dom är så bra och lovar att gillar man den första boken i serien så är det bara att fortsätta läsa. Ger den 5/5 och hoppas att nån som läser detta får upp ögona och läser serien.

Polismordet

Skitbok! En dubbeldeckare som jag beskriver var för sig. Att döma av omslaget så är denna okända författare otroligt känd även om jag inte hört talas om han. Dog 1999 enligt Wikipedia och har skrivit ett 20- tal böcker. Mystiska dödsfall och nåt patetiskt försök till en spännande intrig. Nä det här duger inte och den samt nästa recention är den första och sista jag läser av han. Huvudpersonen ska föreställa nån form av världsvan författare som alla unga flickor faller för även om han inte på nåt vis verkar charmig eller nåt annat heller för den delen. Alla verkar vara gubbar som en massa fliockor faller för i dessa böcker utan att på nåt vis vara romantisk eller erotisk. Nä, känns som att han försöker skriva bra böcker utan att kunna skriva över huvudtaget. Rekomenderar ingen att läsa denna skitbok av en urusel författare. 1/5 är nästan för högt betyg.

Mord på Österlen

Av Stig O Blomberg
Författare på väg till Frankrike blir uppraggad av ung flicka i skåne. Besöker henne i hennes slott där en massa mord inträffar. Löser dessa mord samtidigt som han lever i sus och dus.1/5 Läs föregående recention för ett bättre omdöme.

Det lömska nätet

Av Helene Tursten
Man har ju sett filmerna om Irene Huss men aldrig läst en bok så jag var ju tvungen att prova en. Sådär säger jag. Ska rekomendera den för ungarna så kanske dom får upp ögona för hur det kan gå till. Internet har gjort det möjligt att olika perversa personer får fritt spelrum för sina lustar.Nu känns det visserligen lite som att alla svenska författare försöker slå varandra i dom mest bisarra mord de kan komma på och även överträffa varandra om hur olkia människors galenskap blir tillfredsställt. Handlar om en seriemördare som lockar fram sina offer med hjälp av olika internetsajter. Unga tjejer som mördas brutalt efter raggats upp via chattsidor. Såna här böcker blir lite förutsägbara även om mördaren är okänd. Har lite svårt i vanliga fall med kvinnliga författare men Helene kan skriva och det blir spännande samtidigt. 3/5 blir mitt betyg.

Krogen

Av Emile Zola
Vet inte om det räknas till en klassiker men antagligen inte. Författaren måste iaf göra det. När jag läste svenska B på komvux så fick han ensam representera naturalismen. Nana som är hans mest kända bok som handlar om en prostutierad flicka föds i den här boken och det lär bli nästa bok jag läser då det är dags för en Zola igen. Skitbra är böckerna även om dom skrevs för 130 år sen. Boken då? Haldlar om vanliga arbetare i Paris i slutet på 1800- talet. Misären som rådde och problemen som uppstår då vissa personer försöker leva ett normalt liv. Spriten och det hårda arbete som tar död på både folk och fä. Man blir lite chockad om vilken otrolig misär folk levde i för inte så länge sen. Enda trösten som finns är sprit och det vet vi väl alla vad det kan ställa till med. Man får följa Gervaises kamp från hon kommer till Paris fram till dden dag hon dör. Hennes kamp från misshandlad och bedragen hustru och sen genom både uppgång och fall. Ge ett betyg är inte svårt, full pott blir det, 5/5 måste jag ge den. Har man tröttnat på både thrillers och deckare så är det såna böcker man ska läsa.

?

Hade tänkt att blogga ikväll då det var ett tag sen. Först kom jag inte på nån rubrik och sen står det helt still när jag ska skriva så det får bli nån annan gång. //Jogga

Glad Påsk


Dags för ett inlägg igen då. Första arbetsveckan avklarad sen återkomsten. Gick rätt bra att komma tillbaka i rutinerna igen. Lite ovant att sova på dagarna bara men det vänjer man sig med snabbt. Issy tyckte det var roligt att få vara so mvanligt på dagius igen. ÄÅta mat och mellis som dom missar på tretimmarsdagarna när man är arbetslös. Frullan jobbar hela tiden hon med. Massor av långa skift. Macke och Cassie har påsklov så dom njuter väl.

Zlatan gjorde succe i tisdags men den missade man ju. Man blir lite bortskämd då man inte jobbar och kan se alla matcher. Jaja överlever väl det med. Vi var runt en sväng i onsdags och kollad efter en ny bil men hittade ingenting som verkade speciellt intresant. Nästa gemensamt lediga dag vi har ska det bli en tur ner till Västerås och kika lite där om vi kan hitta nåt.

Idag på morgonen har jag marinerat ett gäng fläskfiléer och skalat tusen potatisar som snart ska skivas ner i en gratängform. Blir en liten middag här hemma för ett tiotal personer. Cassie är hjälpkock medans dom minsta roar sig på egen hand. //Jogga

RSS 2.0