Bandy

Sovmorgon ända till 6.30 sen, iväg och hämta morsans bil, åka till Grängesberg. Macke och hans Heros hade bortamatch mot gränges. Frånåkta på den stora isen förlorade dom med 11 - 0. Ändå var dom inte så dåliga som siffrorna säger. Resultatet var dock inte det värsta. Issy! Satt typ i två timmar i en vattenpöl där grinade och gnällde. Har portat henne från resten av säsongen. Nästa helg ska hon åka med Katja på bortamatch i Sandviken. Lycka till. Glad att jag inte ska med. (Förutsätter att hon inte visar samma sida då.)

På kvällen kom Jonas och Katja förbi. Jag och Jonta satt i gillestugan ett par timmar och tog några whiskey och diskuterade om vilket skit det är att bli arbetslös. Hur illa det kommer gå för firman utan oss.(Dom har iofs klarat det i 150 år förut.) Det får lov och hända nåt på arbetsfronten snabbt. Kanske starta eget eller utbilda sig. Fan det är ju så jävla enkelt att leva då man har ett fast heltidsjobb. Jaja ska inte tjata om det , det ordnar isg alltid.

Imorgon är det ju julskyltning så då får vi släpa oss ner på byn. Skönt att gå ner och det finns mer än fyra människor ute samtidigt i centrum. Synd att det bara är så två gånger per år. Drakbåten och julskyltningen. Så är det att  bo på vischan. Inte utan att man längtar till nåt som är lite större. Dagtidsjobb i Gävle kanske. Schysst att kunna gå på alla Brynäs hemmamatcher. Brynäs ja. Två poäng idag. Nära. nära att det blev tre men man får vara nöjd för varje poäng dom tar. Dessutom är det ett El Classíco imorgon, Veckans andra höjdpunkt. //Jogga

Arbetslös igen

Jävla otrevlig vana dom har på mitt jobb. Säga upp mig precis före jul varje år. Vad ska man hitta på nu då. Vi får se allt brukar ju ordna sig i slutändan som en viss person brukade säga förr i tiden. Skulle va schysst med ett nytt jobb direkt men samtidigt skulle det ha varit bra med nån utbildning. Synd bara att det inte finns nåt intressant i närheten. Det lär väl visa sig framöver.

Snart helg iaf och det känns jävligt skönt. Bara ett 10 timmarspass kvar att jobba. Tina jobbar hela helgen. Macke har match i Grängesberg på lördag förmiddag så då lär vi åka dit. El Clasico på söndag. Viken jävla dag att lägga den på va. Passar ju perfekt om dom sänder den klockan tio på lördagskvällen istället. //Jogga

Elfyourself

Familjen Elf. Behöver väl inte säga nåt mer. Rolig liten grej det där.

Annars så har en ny arbetsvecka inletts. Tidiga mornar suger. Dessutom så är det Champions Leaugen tisdag och onsdag så det lär väl bli sena kvällar oxå. Igår hade vi främmande från metropolen Harake. För er som inte vet var det ligger så är det ett par mil ut i buschen från Västerås. Jättetrevligt att träffas efter alla dessa år. Vi får tacka Facebook för det sammanträffandet. Inte utan att man börjar bli lite beroende av det.

Kvällens stora händelse BRYNÄS BRÖT EN SJU ÅR LÅNG FÖRBANNELSE GENOM ATT BESEGRA FÄRJESTAD MED 2 - 1.
Ruskigt schysst. Kom även på en bild som jag tänkte dela med mig av. Vi diskuterade igår om att få sand i bikinin här hemma, vart då att tänka på en bild som jag fick i veckan på mejl. Håll till godo.


Allt för den här gången. //Jogga



Influensa

Jaha då är nästan hela familjen vaccinerad. De första i början på veckan och sen Frullan och Issy i torsdags. Lite löjligt att inte bägge föräldrarna får ta samtidigt utan att bara en får följa med. Jaja nu var det så och jag får ta den 4/12 istället. Inte utan att man känner sig lite som Nasse.



Annars har veckan flytit på, mycket regn har det varit. Börjar tröttna på det här med cykel och regn. Nu lär jag skaffa mig en bil snart. Avvaktar och ser hur förhandlingarna slutar nere på jobbet och ser i vilken prisklass man hamnar. Blir väl en billig skithög men skulle konjukturen vända snart så har jag blivit sugen på en Toyota Avensis. Ska nog ut och provköra en någon dag snart.

Idag bestämde vi oss för att käka lunch på China Town i Ludvika. Träffade på storasyrran på stan så hon hängde oxå med dit. Tänkte skriva att dom måste ha Dalarnas pridvärdaste buffe men med tanke på att man får betala 55:- för att Issy ska käka en persikohalva och en kaka så stämmer väl inte det. Jag och Frullan gjorde iaf vårat bästa för att äta upp hennes kostnad oxå.

Sen kom den stora katastrofen denna vecka. Kupolen med hela familjen. Vi skulle bara ha en jacka till Cassie och ett par skor till Frullan.ATT VI ALDRIG LÄR OSS! Macke och Issy lyckades förstöra hela resan. Skitungarna kommer i fortsättningen attt få tillbringa alla inköpsresor hos barnvakt. Osis morsan.

Blir nog en rätt lugn helg som kommer. Det blir antagligen besök ifrån Västerås någon av dagarna. Roligt med några nya på parkbänken på hemsidan. Sen har jag ett par datorer som ska fixas både här och i grannkommunen. Ice Age 3 och monopolspel inplanerat med familjen under lördagen. Ha det bra! //Jogga

Näringskedjan

Idag så fick jag och Tina vara med om en härlig upplevelse. Vi var på utvecklingssamtal med Marcus på skolan. Upplägget var att han ledde samtalet utan lärare och visade vad han gjort i de olika ämnena. Han läste och redovisade jättebra när han gick igenom de olika ämnena. Sen kom han till en punkt där han skulle berätta om en näringskedja. Då sa han fågel, papegoja och örn. varvid alla började asgarva. När jag ville att han skulle förklara den så sa han papegojan äter fågeln och örnen äter papegojan. Då höll vi på att kikna av skratt. Med våran hjälp började vi om med örnen och frågade vad den äter. Efter ett tag kom han fram till att den åt råttor. På nästa fråga vad råttan äter så svarade han efter lite tänkande. OST! Fröken i rummet brevid måste väl trott att vi var tokiga. Alla skrattade så det sjöng om det. Ska väl tillägga i ärlighetens namn att han tidigare har ritat och förklarat en näringskedja både hemma vid läxläsning och på prov i skolan.

Nu Jaana tog jag med en sån där grej som du ville jag skulle skriva om medans den fanns kvar i minnet. Dessutom skrivit två dagar på raken.

Annars har det varit som vilken jävla måndag som helst. Jobbade eftermiddag och man vet vad långt det är till nästa helg. Cassie var och tog influensaspruta i skolan idag. Imorgon ska Isabelle slå rekord i att vara sent på dagis. Slutar klockan 20.00, så länge har vi aldrig haft nån av ungqarna på dagis. Lär väl bli lite konstigt för henne då det är läggdags då hon kommer därifrån. //Jogga


Att nåt så litet kan göra nåt så stort

Ja det tog bara 15 minuter att fixa. Imorse så tog jag äntligen tag i att koppla ur våran lilla kassa diskmaskin. Tog ett år innan jag tog tag i det. Resultatet vart strålande. Kändes som att diskbänken blev dubbelt så stor. Dessutom fanns det nu plats för krokar till att hänga upp handdukar på som slängt runt i köket hela tiden vi har bott här. Perfa!

Jaha ja nu skriver jag i den här bloggen ändå fast jag hade tänkt att lägga ner den. Den nya håller inte måttet då det inte går att lägga in bilder på den, så det får bli den här i fortsättningen. Lär göra om hemsidan lite och fixa till med länkar och lite skit. Ska ta bort den andra bloggen då oxå. Kommer nog försöka mig på en helt ny hemsa eventuellt. Samlar hjälpsidor för fullt så ska det nog ordna sig.

Mycket jobb och långa dagar för både Frullan och mig veckan som varit. Men slitet har lönat sig och nu har Tina fått en provanställning på 6 månader som sen kan resultera i fast anställning. Bara hoppas att inte jag blir utan istället. Helgen har varit lugn. Tina har jobbat hela tiden och vi andra har lullat runt hät i byn bara.

Måndag ska Cassie få sin influensaspruta och på tisdag är det Mackes tur. Issy får på torsdag och då skulle även målsman få sin så vi lär väl hänga på bägge två då. Är väl lika bra att göra det även om jag har uttryckt mig jävligt kritiskt till allt vad svininfluensa heter tidigare här i bloggen.  //Jogga

Två veckor sen jag skrev

En liten uppdatering om nya hemsidan först. Började en ABF kurs förra torsdagen men det blev bara en träff. Nån hoppade av och då la dom ner kursen pga för få deltagare. Jobbar på den nya iaf och den kommer nog upp om en vecka eller två. Då kommer jag nog att byta blogg samtidigt så då blir den här nerlagd. Är inte riktigt säker på hur det ska bli att se ut. Vi får se. Nya sidan kommer att ha kvar lite av det gamla men det kommer bli lite nytt också.

Annars om jag ska snabbsammanfatta de sista veckorna då. Vi har precis gått över till tvåskift på jobbet. Ännu inte hört nåt om uppsägningarna. Vi får se var det slutar. Hela familjen var till Insjön en dag och kompletterade slalom utrustningarna inför vintern. Fattas nu bara ett par skidor åt Marcus och Issabelle nu men det är på g åt bägge två.

Ungarna hade höstlov en vecka (v.44) och Cassie såg vi knappt till på hela veckan. Macke hängde väl mest nere vid rampen på Berga eller nere på byn. Tog ledigt två dar för att göra nåt med dem men det blev bara jag och Isabelle som fick tillbringa de dagarna tillsammans. Annars så har det inte hänt så mycket här hemma.

Jag och Frullan har bokat en kryssning med Jonta och Katja här i december. Julbord och whiskeybaraen på Paradise låter inte helt fel. Den här helgen har tjejerna i familjen stuckit till Örebro och hälsat på kompisar. Jag och Macke ska väl ha dvd kväll med lördagsgodis. Hade planerat lövkrattning och vedkörning före det men med det här jävla vädret så kanske jag skiter i det. //Jogga


RSS 2.0