Borlänge

Hade under eftermiddagen samma varma känslor för den skitstaden som jag har för Finland. (Där jag för övrigt hoppas att aldrig behöva sätta min fot igen) Borlänge lär man iaf återvända till. Vi åkte dit alla utom Issy på förmiddagen. Preparerade mig med ett par alvedon eftersom vi hade en rätt blöt skiftlagsträff kvällen före. Frullan fick köra med släpkärra för första gången i sitt liv då jag inte kunde köra idag. Lite shopping på Kupolen och en vända ut till Coop där vi käkade. Så långt allting bra.

Sista stället vi skulle besöka var Byggmax och köpa ett nytt altantak. Frullan kör väl in där och vi lastar på det på kärran och åker mot kassan. står väl en 10 -  15 ekipage före oss och ska ut så vi får stanna i en kurva. Då kommer det en karl och knackar på förnstret och säger att vi har punktering på vänster framhjul. Går ur bilen och konstaterar att så är det. Regnet vräker ner hela tiden och man är pissblöt direkt. Får väl fram reservdäcket nyckel till muttrarna och domkraft efter mycket bökande då skuffen var full med saker vi köpt.

Börjar svära redan då över regnet som vräker ner men bara att sätta fart. Problem !: Har inte orginalfälgar så nyckeln passar inte på muttrarna. Lösning 1: Får låna Hylsnyckesats av personalen på Byggmax. Problem 2: för veka grejor. Går inte att få bort muttrarna. Lösning 2: Hjälpsam kille med fälgkors lossar dom åt mig sä jag kan skruva med hylsnyckeln. Problem 3: Har aldrig bytt däck på bilen så jag fick lägga mig ner på marken och kolla var den skulle sättas fast under. Lösning 3: Lägga sig ner på backen som var typ mer svimmingpool än väg. Problem 4: Fanns ingen vev med till domkraften. Lösning 4: Fanns en liten distans i hylsnyckelsatsen, typ en decimeter lång. Tog typ fem minuter att skruva upp den och lika lång tid att få ner den igen.

Tog väl cirka 45 minuter att fixa skiten och jag var nära att explodera hela tiden. Dessutom var jag totalt genomblöt. (Sist jag var så förbannad på en bil var när vi stod med kokande motor på fel sida av Siljaterminalen på väg att åka ombord. Då var det fläktremmen som jag ersatte med mina skosnören.) Sen hemfärd i 50 - 60 km/h på lilla reservdäcket men det gick bra. Inte helt fel med en bastu efter den resan.

Annars har det väl inte hänt så mycket här. Frullan fortfarande arbetslös så då har jag jobbat lite dubbelskift så nu har jag nästan två veckors kompledighet att ta ut v. 29 & 30. Schysst! Har kommit en bra bit på vägen med årsförbrukningen av ved med, men ska lämna det ämnet snabbt. Har för mig att jag lovade att aldrig skriva om ved och staket mer här i bloggen. Marcus fyllde 12 i veckan och inte ens ett grattisinlägg vart det här. Han fick iaf ett grattis av mig på facebook. Sommarlov för dom två största blev det i fredags så nu är dom glada. Hoppas dom får ett roligt lov. Inga kort denna gång, tror inte jag ens knäppt nåt sen senaste inlägget. Lite bra väder nu så kan jag börja med taken som ska fixas snart. Ha det bra! /Jogga

Kommentarer
Postat av: Jaana

VA?!?!?!? Finland som är så trevligt land!!!!Hahhaha.. det var roligt att läsa om ditt däckbyte...men jag tyckte faktiskt synd om dig där :-)Kram!

2010-06-13 @ 12:30:19
Postat av: viveka

Fy fan va kul mä däcke, ja skulle ha skratta gått om ja sett dej,,, ha,ha

2010-06-14 @ 14:19:11

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0