Dagens guldstjärna....

...går till. Största möjliga tystnad. Spänningen är olidlig. Håkan ``Halvar´´ Halvarsson. Juryns motivering lyder. För utmärkta insatser vid kaffeservering på Thea och Tages samt suverän service med skjuts från dörr till dörr flera gånger under dagen. Nog med smicker nu. Jobba färdigt för veckan nu iaf och hann hem och fick se Tre Kronors vändning i tredje perioden. Nu bidde det Ryssland imorron men det är ju sista april då så den kommer man väl att missa.

Massa nya larm om svinen idag igen. Fattas väl bara att det blir en riktig pandemi bara för att man tyckte att WHO och framförallt tidningarna överdrev. Men som konspirationsteoretiker kan man ju misstänka talibanerna. Vilken seger för alla Meckatrogna. Dom kan väl ändå inte influensan bita på eller kommer det fram att det finns några hädare som knaprat på en skiva bacon eller nåt sånt.

Igår lyckades jag att läsa ur de sista kapitlena i boken somm sysselsatt mig i ett par månader. Nu kommer den första bokrecensionen att skrivas på hemsan då jag får tid till det. Känns lite sent nu för att orka ta tag i det nu. Bra var den iaf och ikväll ska jag ge mig i kast med Karoliner av Verner von Heidenstam. Tror att det är en riktig godbit det oxå.

Jajustja! Marian Radetzki vilken jävla lirare. Vi fick se hen tio år gammal intervju av Janne Josefsson från Striptease idag på kursen. Han tyckte att vi arbetare skulle ha en lön på 5000:- i månaden och att det skulle få bort arbetslösheten och inspirera folk till utbildning osv. Dagens dyngspridare även om intervjun var gammal. //Jogga

Svinpest

Nu är det grisjävlarna som ska smitta oss. Först var det galna kor och sen fågelinfluenssan och nu då Mexikanska grisar. Tidningarna skriver om kaos för ett par tuppar av. Har för mig att X- antal brukar göra det varje år när influensan kommer. Undrar vad nästa blir, häst eller kanske kamel influensa.  Undrar hur många filmer som kommer med det här temat i framtiden. Wallander - svinpesten nån otäcking har planterat ett virus i den svenska julhandeln, alla skinkor smittade. Vilken thriller. Sen är det nån som gjort det för att dennes föräldrar inte gav han julskinkasom barn för de var veganer och fick bara äta griljerade kålrötter.

Annars händer inte mye här. Jobb igår och kurs idag (ajajaj känns som en rätt meningslös kurs) och imorgon är det både kurs först sen ett em skift. Drygt då men fan så skönt på torsdag när man är ledig. Imorgon kör Frullan bilen på verkstad och det är ju positivt iaf. Ska bli skönt då den funkar igen. Bra med lite ledihet oxå så kanske det blir lite fart på staketet igen. Mastodontprojekt det där. Trodde det bara var att kasta upp ett par brädor och skvätta på lite färg men det här kommer att ta tid, Inte nog med att det ska sågas och skruvas upp det ska oljas, målas och till sist betsas. Svart och fint ska det bli till slut.

Åter till fotbollen nu. Inga mål än men bra fotboll ändå. Den här veckan hade jag inte lovat Cassie att se de desperata kärringarna så nu är TV-n min ikväll. //Jogga

Premiären avklarad

Sex kilometer på elljusspåret blev det på första joggingturen för året. Macke hängde med på dom första tre kilometrarna innan hann gav upp. Segade mig vidare även de sista tre. Flåsande med blodsmak i munnen var det jävligt skönt att ställa sig i duschen och nu efteråt så känns det skitbra. Hoppas att träningsverken uteblir, även om det känns lite redan.

Cassie och Frullan var upp till kupolen och kollade in E.M.D. Isabelle gick till en kompis och Macke var ute på sitt idag så man fick lite tid över till huset. Tog bort en stubbe och asfalterade lite. (Använde oljegrus) Synd att det inte räckte till hela hålet så jag får göra klart när jag får hem mer. Frullan har planterat en massa blommor nu så det börjar kännas lite som att sommaren är på g. Fan va skönt det är att sitta ute i solen och bara göra ingenting.

Schysst som fan med Lindgren igår kväll iaf. Synd bara att ryssfan var lite snabbare i finalen men det ser bra ut inför fortsättningen. Alltid roligt när nån svensk är med i final. Sverigen vann ju även dom sin premiärmatch i hockey VM. Hann med att se den sista perioden. Även om dom mötte ett skitlag så är det kul att dom vinner. Är väl inte allt för optimistisk då det gäller svenska laget men Bengt-åke har ju lyckats få dom som bäst då det gäller förut.

Få se hur veckan som kommer blir. Vet inte hur jag ska jobba efter måndag men vet att jag ska på kurs tisdag och onsdag. Har man riktig otur får man jobba på torsdag kväll men det går ju inte. Hoppas att vi får gå ut och köra ett extraskift på onsdag kväll eller jobba förmiddag på torsdan. Jaja vi får se det löser väl sig. //Jogga

Så va det fredag

Dan började skitpissigt med att på väg till jobbet vid 5- tiden kommer man på att man ska jobba två timmar extra på förmiddagsveckorna. Det lyckas man förtränga varenda gång. Dessutom hann vi inte klart i tid så vi stannade en halvtimme extra och gjorde klart. Kribbe och jag bestämde att idag skulle vi spela pingis som vi snackat om i flera månader. Träffades vid gymet vid 19- tiden för att konstatera att det inte fanns några pingisbollar där. Skitkul!!! Får satsa på en ny vända nån dag. Ryktena säger att  vi fått in bra med order tre dar på raken nu. Nästan så man snart törs köpa sig en ny bil kanske. skulle va kanonschysst, men det kostar.

Sågade klart dom första 144 staketspjälorna senare på kvällen. Det räcker till den övre delen så sen fattas bara 110 till den nedre. Sen ska dom målas oxå, eller betsas kanske. EV. oljas oxå, får googla runt lite ikväll. Har ingen aning om hur det funkar då de är obehandlade. Alla tips emotages. Både Macke och Issy verkar lite skumma så jag skulle inte bli nå förvånad om dom är sjuka imorgon.

Inför helgen då, (först och främst sovmorgon på lördag, är trött på klockjäveln ringer 04.15) ska försöka bygga ihop Issys sandlåda, fortsätta med staketet. Känns iaf som att det kommer att bli arbetsbyxor både lördag och söndag. Och sen framförallt  19.30 lördag!! Premiär GP-SPEEDWAY. Fan va skönt att säsongen börjar. För några år sen hade jag skitit fullständigt i det och sett fram emot hockey VM men så är det inte nuförtiden. Sen lär det väl bli Valencia - Barcelona efter det. Man kan passa på att ta sig några öl dessutom för hjullagret skriker i bilen och den blir inte fixad förräns onsdag. Dessutom ska vi ju få sommarväder hela helgen. Soffläge nu. /Jogga

Två glädjeämnen och en sorg

Vi börjar med det roliga. Först och främst fick Timpan sitt efterlängtade körkort. GRATTIS!!!! Sen klarade Cassie av sin födelsedag utan några större skråmor. Sen det sorgliga, snyft. Även om andra blir lidande mer än jag så är det tungt att inse att sagan om Swedvdr och Softmp3 tar slut nu. Världens guldgruvor ska lägga ner och släcka trackrarna. Swebits kan jag både ha och mista men att Swedvdr lägger ner suger fett. Kommer väl nya lösningar på IPRED framöver men tråkigt är det iaf. Städade dessutom hela jävla huset idag. Riktigt jävla slitgöra det, värre än att jobba. Fick hjälp av Issy med skurningen.


Nu ska det bli Barcelona - Sevilla på TV. Hoppas det blir en kanonmatch som igår mellan Real Madrid och Gestafe.
Over and out. /Jogga

GRATTIS!!!!!!!

Välkommen in i tonårsvärldenHurra Hurra Hurra på 13- årsdagen

Sorry Timpan

Kanske hade varit på sin plats att ge dig ett litet grattis för att du klarade teorin till körkortet men glömde det igår. Vi får väl hålla tummarna för att det ska bli ett stort grattis imorgon efter uppkörningen också. Är väl någon annan som ska ha ett stort grattis imorgon med. Är en liten höjdpunkt även för en förälder att bli tonårsförälder. (Hoppas, hoppas och hoppas igen.) Det kan ju bli en mardröm oxå. Och du Pärtan jag sa till Frullan ang. gårdgsbloggen innan du kommenterade att det inte fanns nåt att kommentera att hade det inte varit för Linus födelsedag så hade jag inte skrivit nåt ens. Har egentligen inte nåt idag heller. Det blir så när man jobbar av nån konstig anledning. Tillbringade iaf ett par timmar i garaget och gjorde halva jobbet med att såga till staketspjälorna. Det blir kalas här efter kl. 18.00 verkar det som. Hoppas det blir en bra dag imorgon Cassie. /Jogga

Hata Håksberg

Byn som gud glömde!! Alla ord är överflödiga.
OK Linus är väl bra iaf.
GRATTIS PÅ 11- ÅRSDAGEN


Vi var dit och fick tårta och kaffe. Kalas två dar på raken - inte illa. Ungefär vad som hände idag förutom jobb, dagis och matlagning. Skönt att Cassie bytit diskdag från onsdag till måndag så slapp man det iaf.
Ska sätta mig snart och uppdatera hemsidan lite. /Jogga

Jaha jobba igen då

En ledig vecka till avklarad då. 4.15 imoron bitti skräller klockan igång igen då. Frullan ska ha bilen så man får dessutom cykla och på hennes cykel för jag har ingen barnsits. Fick iaf sticka till Borlänge igår morse och lämna in mobilfan. Fick en riktig värsting som lånetelefon. En tio år gammal Nokia som stänger avsig hela tiden. SKITKUL! Macke var med som resesällskap. Sen var det ut i garaget och skulle byta bromsbelägg. Gick jättebra( Hade en guide på laptopen om hur jag skulle göra. HATAR verkligen att skruva på gamla biljävlar.) tils jag behövde en 7 mm insexnyckel. Ringde Thomas så han störtade ner från Håksberg med verkyg och i farten fixade han till bromsarna oxå. Sen full fart in och tog en öl med gästerna på grillfesten. Tänker inte skriva nåt om den för det har Jaana gjort på sin blogg så jag bara länkar. Imorse vart det sovmorgon till tio för hela familjen, utom Frullan som lagt sig framför TV:n klocan sju. Blev inte mycket gjort sen heller, fixade till ett par brödor till staketet som jag kan ha som mall. Sen fyllde Katja år här i veckan så vi var dit en sväng hela familjen och åt tårta. Rätt mycket folk där och mycket trevligt. Viveka kom ner och hämtade Jeppes dator som jag hade fixat. Avslutade kvällen med en bastu och en dusch. Skitskönt!! /Jogga

Handikappad

Mobilen är sjuk. Vill inte låta vid samtal. KRIS!!! Kan inte leva utan den så det får bli amulansfärd upp till DR. PHONEHOUSE imorronbitti. Skulle ju laga bilen då men den får vänta. Först mobil sen bil. Annars flöt den här dagen på med en massa brädor, plankor och reglar blev hemfraktade. Nu ska det byggas staket, sandlåda och vedförråd. Hushållsarbete fyllde upp resten av dagen. Cassie kom inte ut i spåret som hon hade tänkt sig så jag blir nog först ut i år oxå. Macke var hemma en kväll iaf och det var ju roligt. Han har kommit hem sent två kvällar på raken för han och Sebban har skejtat i DVP- hallen. Nä sängdags nu så man pallar morgondagen. Hupp /Jogga

Ungar

Jag lär börja med att berätta en rolig (NOT) konversation som utspelades mellan mig och Cassie igår, efter ha hållt på och monterat hennes garderob i typ 6-8 timmar, så skulle vi gå med Issy till gymnastiken. Beklagade mig lite över allt jobb som väntade då vi kommer hem som inte blivit gjort pga hennes grderob så hoppades man på någon form av sympati men...
- Gud vilket tråkigt liv du har, konstaterrade hon sakligt bara. (Otacksamhet är världens lön)

Blev klar med vårstädningen på tomten idag. Jag och Isabelle var ut och krattde bort lite löv och skit. Blev sex sopsäckar innan det var klart. Hade tänkt att skippa det men så körde grannen igång igår och när han hade satt ribban så var det bara att knalla ut. Biljäveln får vänta till helgen.

Imorgon ska det hämtas plankor till nya staketet och pall till ett vedförråd. Undrar hur många veckor de projektena kommer att ta. Lär väl bli ca: 250 stolpar på staketet som ska sågas till och göras spetsiga. Sen behövs det ungefär 25 m³ ved för att värma upp kåken nästa vinter. Det blir en del att hugga det. Tur att vi har mycket ledigt på jobbet.

Frullan snurrade runt ett par timmar i Ludvika idag och kom hem med en etsning av Läckö Slott. Schysst!! Kommer bli kanon nere i gillestugan. Dessutom hade hon bestämt med Katja och Jaana att det skulle grillas till helgen Kom då att tänka på en bild jag såg häromdagen.


Så då vet alla vad som kommer att ligga på grillen. Allt för idag. /Jogga

Biljävel

Nåt jävla oljud från vänster framhjul dyker upp. Antagligen bromsklossarna. Ett fall för imorgon. Dagen bestod annars av inköp av ny garderob till Cassies rum för att få tyst på det tjatet. Köpt på Jysk, HUA. Gillar egentligen inte den skitaffären men man får väl stadga upp den med silvertejp efter en vecka. Åsså syrrans dator sen fugerar som en klocka igen efter två timmars städning. Klicka OK på allt kanske inte alltid är så bra. Lyd ett gott råd! Tänk till om du verkligen vill ha allt installerat. HaHa  Pricken över i var väl att jag lovade Cassie igår att hon skulle få se Uggly Betty och två avsnitt Desperat Housewife ikväll. Då får man sitta här som ett mongo och blogga medans Chelsea och Liverpool gör upp om en finalplats i Champions Leauge. Lovar att jag aldrig ska lova något mer. Snabbsammanfattat: ytterligare en dag i kaos. /Jogga

Snipp, snapp snut så var påsken slut

Det var det, det. Äggen uppätna och påskriset har blåst omkull. Har hållit på med att tvätta bilen över helgen men det var ett långdraget projekt. Sommardäcken är iaf ditsatta, sen är den rengjord och dammsugen inuti. Får bli utvändig tvätt imorgon sen är snikreconden klar.Tina har klippt ner buskarna runt huset så idag var jag och Biffen ner till majbrasan och kastade på riset. Vi ska väl ner dit på sista april och kolla då det brinner upp. Uppdaterade hemsan lite med en ny sida om parkbänken på baksidan. La till ett par slott oxå men är lite sur över att jag inte hittar kort från alla ställen som jag varit till. JaJa dom dyker väl upp och sen lär det väl bli någon eller några resor iår oxå. Bestämde oss för att boka en stuga uppe i Idre till sommaren idag. Skönt där på sommaren men jag lär ju inte hitta några slott där. Både jag och ungarna är lediga imorgon men Frullan ska ut på nya äventyr, vi får se var det slutar. Vi hörs. /Jogga

Mat

Påskdagen bestom mestadels av att äta mat. Först påskmiddag hos morsan och sen grillning hemma på kvällen. Mycket god mat blev det. Premiär för nyinköpta grillen blev det med både grillkorv och fläskfile. Först hela tjocka släkten i morsans uterum och sen irrade Perra sig hit lagom tills att det var dags att tända grillen. Mätta och belåtna blev alla iaf. Härligt väder har vi haft men det verkar som att det ska ta slut snart.
Morsan, Thomas, Frullan och Viveka.


Lite kusiner efter maten.


Fläskfilen grillas. Perra och Issy i bakgrunden.

Var väl allt som hände idag typ. /Jogga

Pineapple express

Dom stora ungarna sover borta och lillan har somnat. Passade perfekt att kolla på en film. Rubriken avlslöjar vilken som hamnade i dvd´n. Snacka om värdelöst jävla skit. Såg väl inte hela men det jag såg var bortkastad tid. Rekomendreas absolut inte till nån. En etta på en tiogradig skala. IMDB hade lite högre betyg ,men nä. bläää!

Långledig nu iaf, då fick man ett brev om att jag skulle på hörselkontroll nästa onsdag. Mitt i ledigheten! Nä får ringa och ändra tid. Så jävla kul är det inte. Måste finnas bättre tider.

 Cykeln funkade dessutom perfekt med luft i däcken. Det du syrran!!!!

Sovmorgon dessutom imorron. Ska bli skönt. Kommer att vägra gå upp före niotiden. Är en jävla pest när klockan ringer 4.15 i vanliga fall. Man är ju mer död än levande. Mycket lättare att jobba två, tre eller fyrskift än att hålla på och hatta så här som vi gör nu på jobbet. Jobb ja, lustig liten firma där frullan skulle börja jobba. Snacka om virrigt. Hoppas det löser sig. Bästa vore väl om hon fick tag på nå annat och kunde börja jobba normalt. JaJa allt ordnar sig i slutändan som Tommy Karlsson på Ängsö sa.

Kvalserien tog slut ikväll oxå så nu tror väl alla jävla Leksingar att dom är bättre än Södertälje men alla VET!! Roligt för Karlberg att få avgöra i sin sista match. Lär väl vara nästan lika nöjd som Jörgen Jönsson var igår när han lägger sig. Allt för ikväll./Jogga

Pest eller kolera

Egentligen spelar det väl ingen roll om det skulle bli FBK eller HV71. Nu vart det dom där jävla värmlänningarna. Men nästa år då jävlar kommer guldet att hamna i Gävle, är fullständigt övertygad!!!!

En dag kvar att jobba nu sen 10!!! dagars ledighet. Så jävla skönt och sen ska det bli kanonväder till påsk dessutom.

En annan sak som jag funderat över är masarnas motstånd mot Arla. Vi ska köpa närproducerad mjölk från lokala bonnjävlar men jag tycker att det känns närmare om mjölken kommer från Fagersta än om den kommer från mora. Sen att Fagersta ligger på fel sida om länsgränsen kan väl inte spela nån roll. Dessutom är ju litrarna bättre både att hälla ur och att stapla in i kylen.

Jajävlar cyklade till jobbet idag. Luften hade läckt ut till stora delar ur däcken över vintern. Gick knappt att cykla. Har ställt fram pumpen nu så hoppas att jag inte glömmer den när jag går ut i garage imorron för då blir det en pestcykling igen. Allt för idag, /Jogga

Perra


Min trognaste bloggläsare.

Ny vecka

Isabelle på dagis för första gången på två veckor. Skönt att komma tillbaka i vardagen. Eftermiddagsskift och idag var enda dagen vi producerade. Tre dar kvar och inget att göra, sen tio dagars ledighet. Undrar hur länge man har jobbet kvar. Ändå säger ryktena att vi fortfarande går plus. Hoppas det vänder snart. Imorgon ska man på två utvecklingsamtal på Berga så Issy får vara på dagis hela dan. Det händer inte så mycket mer de närmaste dagarna så jag återkommer när nåt händer. /Jogga

Roffes racer


Lååång dag

Minst 30 mil i bil bara det är ju drygt. Lägg på 10 tal affärer och resan startar 6.40 sen är vi hemma vid 9 tiden på kvällen så vet alla vad drygt det kan vara. Trötta och griniga ungar gör ju allt mycket lättare och sen att man är irreterad själv. Baaahhhh Vi köpte ett 30 tal nya böcker iaf så kanske man kommer igång med bokrecensionerna på hemsidan. Kollade på spansk fotboll ett par timmar sen och fixade till lite på hemsan sen. Pissprogrammet hänger sig på slutet så det mesta jobbet går förlorar. Skitkul!!!! Synd att det vart så sent i Västerås. Hade varit roligt att prova Roffes sidovagn. Nästa gång vi kommer ner lär vi göra der. Lägger upp ett kort på den imorgon. Då sitter Macke vid styret men han får ju inte köra. Dags att sova /Jogga

Äntligen fredag!

Färdigjobbat för den här veckan. Fan vad skönt och sen hann man med en timme drygt ute i solen på baksidan. Jätteskönt och Isabelle var med ute oxå. Hon lär behöva lite frisk luft efter att ha varit sjuk i två veckor nu. Macke upplevde en skitkväll på Berga för alla jagade han men det hade han nog förtjänat. Blir nog en lång dag imorgon oxå misstänker jag. Sovmorgon till 6.40, ska bli skönt sen blir det en roadtrip genom , Södermanland och Västmanland. Ska utforska det där jävla Facebook lite till nu. Märklig sida det där eller om det är mig det är fel på. /Jogga

1:a April

...och inte lurad en enda gång tror jag. Varken tidningen eller radions försök var speciellt bra eller roliga. Men det var rätt roligt när finnen skule hämta "utlovade semlor" i matsalen på jobbet i förmiddags. Långnäsa!!! Hade egentligen tänkt att skälla lite över kärringen Wanja Lundby Wedin men orkar inte. Undrar bara?Varför avgår inte fanskapet bara. Stannar hon kvar borde Reinfeldt ge henne ett toppjobb efter nästa val som tack för draghjälpen.  IPRED statade idag och första ansökan om att lämna ut namn lämnades in i Solna tingsrätt direkt. Jag tror iaf inte att dom kommer få stopp på fildelandet nu. Det kommer bara att komma nya anonyma tjänster.  Nu gjorde Serbien dessutom 2-0 i landskampe så det är nog lika bra att gå och lägga sig. Klockan ylar 04.15 imorgon oxå. /Jogga

RSS 2.0