Gott Nytt År

Lika bra att önska trevlig fortsättning samtidigt. Misstänker att det här blir årets sista inlägg och det kommer inte att bli speciellt långt. Liten varning bara om det här med raketer. Ta det försiktigt.



Så här gick det för mig då jag var för snabb fram.



Nu ska vi äta den här och säkert dricka nåt gott

Ha det bra allihopa så hörs vi nästa år. //Jogga

Vilken jävla tur...

Man inte är hundägare! Sena kvällar nere i Eskilstuna brukade jag stå vid vardagsrumsfönstret och titta ut när det spöregnade eller var iskallt och tänka just det, vilken jävla tur man inte är hundägare. Fy fan vilket helvete och behöva släpa sig ut i ur och skur för att rasta hunde. Igår när jag tittade på termometern slog samma tanke mig igen.



Dryga 40 grders skillnad inne och ute. Burrrrr!

Igår var vi en sväng till Västerås och skulle äta lite smörgåstårta och göra lite inköp samtidigt. Precis då vi passerar stadsgränsen så ringer mobilen och värdfamiljen rapporterar om att dom drabbats av magsjuka. Tårtätning inställd och vi var hemma tidigt igen. Man hann iofs med att elda ordentligt då så man slipper frysa nu när det är lite bistert ute.

Det blev lite sent igår. Tänkte jag skulle titta en period av småkronorna åtminstonde men dom spelar ju så jävla bra att man var tvungen att se hela matchen. Ryssarna var ju inte ens i närheten av att rubba småkronorna. Det ser bra ut in för fortsättningen. Nu tar vi finnarna på torsdag. Det känns väl som en nästan omöjlig uppgift att rubba de där jävla kanadensarna på deras egen hemmaplan men det kan gå för dom spelar bra. //Jogga

Arbetslös

På riktigt då för första gången på 15 år. Var ner på arbetsförmedlingen på förmiddagen och skrev in mig. Skulle väl få en tid i mitten på månaden och prata med en handläggare. Har ju nåt avtal med nån jobbcoach på Antenn oxå. Få se om man ska kontakta dom med. Känns iaf inte som att det är nån som hjälper en att fixa jobb, det får man nog fixa själv. Eventuellt någon utbildning då men vet inte om jag är så sugen. Blir bara mer studielån att betala tillbaka.

Annars är det mest snöskottningen som ska skötas nu. Schysst med riktig vinter är det iaf. Mycke snö och kallt, precis som det ska vara. Hann även upp på taket en vända idag och inviga nya viskan då det var dags att sota skorstenen. Skillnad som natt och dag jämfört med den gamla. Blir en ren fröjd i fortsättningen att sota.

Macke har flyttat upp till slalombacken han. Sex timmar om dagen tillbringar han där. Jag kommer själv ihåg vad roligt man hade när man själv var där i den åldern. Han har inga problem att somna på kvällarna. Ska nog ta mig iväg och åka jag oxå nån dag. Cassie tar det lite lugnare hon. Mest fotografering som gäller där. Issy som är både lite halvsjuk och dessutom i trotsåldern (en av alla vi ska gå igenom) gör sitt bästa för att terrorisera oss andra.

Imorgon ska vi köra traktor och käka smörgåstårta. Ska bli gott det nu då laxen är struken i receptet. //Jogga

Premiär

Idag öppnade slalombacken här i Smedjebacken. Frullan som skulle jobba skjutsade upp oss dit innan hon började. Alla ungarna drog på sig pjäxorna för första gången den här säsongen. För Isabelle var det första gången någonsin. Jag lämnade mina hemma för att kunna hjälpa Issy.



Cassandra



Marcus



Isabelle

Dom tyckte det var skoj även om det bara var halva ena sidan av backen som var åkbar. Issy myste när hon fick gida ner för backen för första gången. När hon gav upp efter dryga timmen och vi skulle gå hem kom Cassie och ville följa med hon oxå.



Trångt i pulkan

Marcus skulle få åka skoter hem med en kompis lite senare. Här ska det göras lite mat innan nästa äventyr börjar. Vi får besök idag och det ska åkas pulka, bastas och drickas både julmust och några whiskey kanske. //Jogga

Jul

Första veckan som arbetslös är avklarad. Lite märkligt det här. Varje gång man är hemma så funderar man hela tiden,  hur fan hinner man med att jobba i vanliga fall. Ja på nåt vis klarar man ju det oxå men det är fan fullt upp hela tiden. Dagen före julafton blev det ett par timmar i köket annars är det rätt lugnt nu över jul iaf.



Elina och Isabelle har tillbringat veckan i snön.



Kallt, blött men väldigt roligt.

Julmiddagen bestod som vanligt inte av nå julmat. Har ju som tradition att servera trerätters middag istället. Blev en förrätt, toast med fläskfile med bearniesås och som huvudrätt vart det grönpepparkycklig och ris. Som avslutning blev det en cheescake som Cassie hade ordnat. Var lite mindre med folk i år men det blev iaf 11 personer till slut och alla verkade nöjda.



Här sitter dom och väntar på att tomten ska dyka upp.



Dom hade väl varit snälla för till slut dök han upp.

Efteråt så var alla nöjda. Kvällen gick åt att skruva ihop lite leksaker och utforska funktioner på diverse andra elektriska leksaker. Sparkåkning och fotografering avslutade julafton här hemma hos Svenssons. //Jogga

Snö

Jaha idag kom så äntligen den första riktiga snön. Ja jag vet att det var lite en gång förut men då vart det fem plusgrader direkt så det räknas inte. Hunnit med att skotta av tomten två gånger och det lär väl bli mer imorgon. Gillar snön. Isabelle åkte stjärtlapp och pulka i backen under tiden. Sen tog vi oss en promenad till morsan och där fick Issy stanna medans jag fortsatte ner på skolan för ett möte med Macke.

Efter mat och disk så var det dags att skjutsa Macke på träning och då tog vi med Issys skridskor så hon fick ta sina första stapplande skär (steg) på isen. Hon tyckte iaf att det var jätteroligt så vi kommer nog att göra det på torsdag oxå.



Poserar för pappa



Efteråt så lekte vi i snöhögarna

Resten av kvällen gick åt till mat, dusch och läxläsning. Inte speciellt spännade men nödvändigt. Nu medans jag bloggar sitter Cassie brevid och skäller. Hon är lite arg på sig själv. Hon råkade precis deleta sin favvomapp med alla bloggkändisar i. Lagomt åt henne då inte jag platsar i den mappen. Dessutom kommer jag ihåg en juldag då jag raderade 2000 CD skivor på en hårddisk, det var värre. //Jogga

Västerås

I förmiddags eftrer mye velande så åkte vi ner till Västerås jag,Frullan och Issy. Issy fick tillbringa dagen med svärmor medans jag och Frullan var iväg och avslutade julklappsinköpen. Först en vända ner i city och kollade runt lite där. En sväng ut till Hälla där det blev lite mat och en ny hylla till Issy. Vi träffade även en gammal bekant på Ikea som vi inte träffat på säkert 13 - 14 år. Jätteroligt och så fick man ju en till på kompislistan på facebook.

När vi skulle tillbaka till svärmor åkte vi ner till Kopparlunden och gjorde det första besöket på Netonets lagershop. Hade varit schysst om man hade haft en 30 - 40 tusen extra i plånboken att spendera där. Vi köpte oss iaf en ny liten Canon Ixus så det kommer att bli bilder på bloggen i fortsättningen oxå. innan vi åkte hem så var Issy med Perra ut till ToysRus och kollade julklappar. Var egentligen meningen att vi skulle åka över Harake på vägen hem men tiden räckte inte till.

Efter lite chattande på facebook på kvällen blev det klart att pingisbordet kommer hit på fradag. Undrar om det kommer bli fritidsgård i garaget eller om jag kommer att få använda det oxå. Behöver köpa ett nytt racket i såna fall. Ska samtidigt passa på att hylla facebook lite samtidigt. Otroligt bra sida det där. Hade ett konto där då det var nytt men tyckte inte det var nåt att ha. Man är väl lite trög som inte fattade då alla andra flyttade dit. Var motståndare när Frullan skaffade sig sitt konto och blev fast där. Nu måste jag oxå in där varje dag och tycker det blir bättre och bättre hela tiden. Man behöver ju bara göra det man själv vill där.

Snön faller ute och det känns som att vi får ut och skotta imorgon. Fint det. Då är det väl inte så långt kvar tills det blir snö i backarna sen så man får ut och åka lite skidor. Ska bli skönt det. Ha det bra. //Jogga

Monster

Det finns inga monster säger Isabelle då jag försöker skrämma henne. Nu vet jag att det finns monster.

Så ser det ut parkerat.

Här är utsiketen innifrån det.

Men idag blev iaf isen spolad. Förra året var det värre. Då strulade allt hela tiden och det blev inte många kvadratmetrar spolade. Jaja nån lär ju spola isen åt ungarna, typiskt att det ska vara jag bara. Grabbarna fick däng av Borlänge men spelade bra och höll tätt länge. Sen rasade det iväg i andra och slutade 2 - 14.

Lite tragiskt är att de här två korten är de sista (antagligen) från min kära Ixus. Skulle fotografera Issy lite senare men objektivet har fastnat i yttre läget hela tiden. Kommer upp ett felmess om att det är fel på objektivet och att man ska starta om kameran. Har nu gjort det 2000 gånger men det kommer bara upp samma mess igen. R.I.P.

Helgen har försvunnit i en rasande fart iaf. Känns som det är ett heltidsjobb bara att fixa med ungarna. Skjutsa, laga mat, diska, handla, tvätta, elda, leka osv osv osv. Hade tänkt göra ett ryck med boken som jag håller på med men blir typ 18 sidor lästa. Sex st fre, lör och söndag innan man somnar. Illa det. Blev iofs två matcher från La Liga igår kväll. Zlatan nätade ju i vanlig ordning. Var snyggt gjort av han. Eftersom att Messi var skadad så fanns det många aspiranter på att få slå straffen. Alla jagade bollen utom Zlatan. Han gick lugnt fram till straffpunkten och väntade å att bollen skulle komma dit. //Jogga


Till slut hamnar vi...

HÄR

Första dagen på resten av mitt liv.

Det hände absolut ingenting. Som jag sagt ska jag bara softa fram till nyår och idag började det. Hände iofs en liten katastrof på förmiddagen. Issy satt och kollade på TV vid halvtio snåret. Stod i köket och väntade på att hon skulle komma ut och äta frukost, sneglade lite i almenackan om det var något iskrivet idag. Mycket riktigt, Macke skulle vara vid tandläkaren klockan tio.

Av med TV:n, Bre på en halv macka åt Issy, hämta cykeln i garaget, leta kläder (för en prinsessa får inte ha fula kläder) och iväg. Macke hade ingen aning om att han skulle dit. Full fart ner till A3 och stannar med en tvärnit. Kopplar loss Issy från sitsen och ska ta av henne hjälmen. Kommer då åt hennes oerhört kittliga hals. Slutar givetvis med att både cykel och hon åker i backen så det sjunger om det.

I A3 är det tyst som i graven. Mörka salar och inte en unge. Släntrar sakta över en tom skolgård för att eventuellt hitta nån att fråga. Vid aulan träffar jag en av hans fröknar som kan berätta att han är där och firar Lucia. 09.59 glider vi iaf in genom dörrarna vid folktandvården. Vi hann dit åtminstonde och besöket gick bra.

Hemma lagade vi mat tillsammans jag och Issy. Kylling, ris och currysås. Isabelle fick krydda såsen själv, jag bara visade vilka kryddor hon fick använda. Mycket nöjd med resultatet så ska vi göra om det snart säger hon för att alla ska få smaka på hennes extra goda currysås.

På eftermiddagen gick vi ner i garaget och grejade lite med ett par fågelstugor som vi spettade ner i gräsmattan. Vi får hoppas att dom blir nöjda fåglarna.



Mörkt innan vi var klara.

Fan fick ju ihop några rader om en händelselös dag. Vad gör man inte för att slippa idolfinalen. P.S. skönt att den jävla skiten är över för den här gången. //Jogga

Sista skiftet

Jaha då har man varit ner på jobbet för sista gången. För den här sessionen iaf. Avslutningen blev lite förlängd pga övertid dessutom. Vi får väl se om det blir någon vändning i konjukturen i framtiden. Nu får det bli ett par slapparveckor fram till nyår innan jag får ta tag i situationen och börja fundera på vad man ska göra i resten av mitt liv.

Lite sjuka ungar här hemma denna vecka. Som bra är så har det passat  in med hur vi har jobbat så ingen har behövt vabba. Ojojoj  vilken formulering! Tur det är en blogg och ingen svenskauppsats för då hade det blivit ett IG.

Vi var iväg på en kryssning med Jonta och Katja till Åland söndag till måndag. Riktigt trevlig resa blev det men nästa gång får man se till att åka på en fredag. Vi hade nog haft  lite roligare andradag om den sett ut som den första.



Första ölen.



Sista whiskeyn.

Har inte hunnit fått nå andra kort därifrån. Har inge egna för att Frullan glömde packa ner kameran. Trevligt som fan var det iaf.

I morse eller rättare sagt förmiddags så klev jag upp på taket för att inleda karriären som egensotare. Sprang på problem direkt. Viskan passade inte ett skit i pipan. Felade på 15 mm och var stört omöjlig att få ner i röret. En timmes mixtrande med både avbitare, plåtsax och till slut vinkelslipen så gav jag upp. Skitgrejor från Jula. Sotade pannan iaf och sen fick jag tips om en firma i Ludvika som säljer bättre grejor. Jag och Issy får lov att fixa en bil imorgon så vi kan åka upp och ordna det. Allt för denna gång. //Jogga

Det sämsta....

med att vara bjuden på julbord är att man missar Zlatan show på TV4 Sport. Ny succematch så nu får hans kritiker snart ge upp. Delad skytteligaledninig I La Liga, kan det bli bättre? Ja, klart det kan. Brynäs tog ju tre poäng till igår och som grädde på moset spöade Växjö upp Dalarnas stolthet. Hahaha!

Annars då. Näst sista veckan på jobbet har segat sig fram. På fredagen var jag och Frullan en sväng till Borlänge och köpte lite julklappar. Före vi åkte var jag ner på jobbet och fick influensasprutan så nu har alla i familjen fått åtminstonde en dos. Dom minsta ska ju ha en omgång till.

Lördagen bestod mest av att bära ved. Ett jävla slit med den där veden. När jag vinner på lotto får det bli bergvärme. Om man inte får jackpot för då är det enklare att flytta någonstans där man inte behöver värma upp huset. På kvällen var jag på Norrbärke värdshus med jobbarkompisarna och åt julbord. Hade rätt roligt och inga skandaler så man får vara nöjd. Frullan var på Coco Thai med sina jobbarkompisar.

Lite morgonkaffe nu och en dusch sen bär det av mot nästa julbord. Skönt att man har semester på måndag. Lär väl bli nån whiskey idag oxå. //Jogga

RSS 2.0